Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Crețușca tratează răcelile și durerile articulare

Autor: Cristina Mitrea | 19 March, 12:46 | 0 comentarii

Durerile de cap, de dinți și cele articulare, precum și simptomele gripei pot fi tratate eficient cu crețușcă, plantă cunoscută și sub numele de barba-caprei. Salicilații din compoziție îi conferă plantei efecte antiinflamatoare, iar flavonoidele contribuie la vindecarea problemelor tractului digestiv.


De ajutor în răceli și dureri articulare

Crețușca are proprietăți antiinflamatoare, antibacteriene și cicatrizante, acestea conferindu-i eficiență în răceli, în tratarea durerilor de cap, a celor provocate de gută, artrită reumatoidă și lombosciatică și a infecțiilor tractului urinar. „Crețușca este recomandată ca adjuvant în tratarea migrenelor și a răcelilor. În acest scop, se adaugă 2 lingurițe de plantă la 1 cană cu apă care începe să fiarbă. Se acoperă și se lasă la infuzat 10 minute. Se beau 3-4 căni de ceai cald pe zi, între mese. În tratamentul durerilor articulare, o infuzie precum cea de mai sus se aplică pe o compresă, pe aria afectată, de 3-4 ori pe zi”, spune dr. Adina Meșter, medic primar medicină de familie cu competență în apifitoterapie.

Eficientă în ateroscleroză și pentru tratarea rănilor

 În tratamentul rănilor și al ulcerațiilor, crețușca este utilizată sub formă de decoct. Se pun 40-50 g de amestec de tulpini, frunze și flori în 500 ml de apă și se fierb 20 de minute. Decoctul se pune pe o compresă care trebuie aplicată pe rană de 3-4 ori pe zi.

De asemenea, crețușca ajută la eliminarea toxinelor din organism și stimulează digestia. Peste 1 lingură de plantă uscată se toarnă 200 ml de apă și se lasă la infuzat un sfert de oră. Se strecoară și se bea cald, pe parcursul a 15 minute.

Tinctura de crețușcă poate fi folosită intern ca adjuvant în ateroscleroză și spondiloză. Se agită sticluța, apoi se toarnă 1 lingură de tinctură în 50 ml apă. Amestecul se bea de 3 ori pe zi, înainte de masă. Extern, pentru atenuarea celulitei, se face frecție cu tinctură.

Atenție! Pentru siguranță, dozele trebuie respectate cu strictețe. Administrarea remediilor din crețușcă în cantități mai mari, pe o perioadă lungă de timp, poate duce la probleme renale, tinitus (țiuituri în urechi) și vărsături.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »