Familia ta / Discutii intre mamici »

Copilul tău s-a îndrăgostit. Ce e de făcut?

Autor: Adela Baboschi | 06 May, 14:15 | 3 comentarii

De ceva timp, nu mai ai cu cine să te-nţelegi... Adolescentul tău pluteşte pe tărâmul dragostei şi nimic nu-l poate face să coboare cu picioarele pe pământ. Motiv de fericire pentru el, dar de îngrijorare pentru tine, căci persoana la care se gândeşte încontinuu este departe de a fi pe gustul tău. Ce e de făcut?


 

Evită să-i pui interdicţii
Rareori se întâmplă ca tinerii să-şi aleagă un partener care să fie pe placul părinţilor. Aşa că, fără să vrei, ai şi tu impulsul de a face aceeaşi greşeală: încerci, pe cât posibil, să sabotezi relaţia, interzicându-i să se vadă cu persoana dragă. Reacţiile de genul: „Dacă te mai vezi cu X, eşti pedepsit!” sau „Nu e bun pentru tine, o să-mi mulţumeşti pe viitor!”, nu te vor ajuta să-l aduci pe calea dorită de tine. Dimpotrivă, astfel de interdicţii nu fac decât să întărească relaţia dintre cei doi adolescenţi şi vei fi uimit cum vor complota să se întâlnească, fără ca tu măcar să-ţi dai seama.

Încearcă să cooperezi
Este important să înţelegi că prima dragoste a copilului se poate concretiza într-o relaţie serioasă. Aşa că nu este bine să-ţi strici de la început relaţiile cu cel pe care-l place. Chiar dacă nu-ţi place partenerul adolescentului tău, dă-i totuşi o şansă şi încearcă să-l cunoşti mai bine. Invită-l la voi în casă şi străduieşte-te să fii cât mai deschis şi primitor. Decât să se ascundă prin cine ştie ce locuri periculoase, astfel îl poţi supraveghea şi nu i se poate întâmpla nimic rău.

Lasă-l să-şi dea singur seama dacă e o alegere bună
La fel cum nici rudele nu ţi le alegi, nu poţi să dictezi inimii de cine să se îndrăgostească. Aşadar, nu-ţi rămâne altceva de făcut decât să ai încredere în gusturile copilului tău şi în educaţia pe care i-ai dat-o. Nu-l bate toată ziua la cap cu sfaturile tale de „om mare”. Lasă-l să-şi manifeste sentimentele cum vrea el şi fă-ţi simţită prezenţa atunci când ţi-o cere, pentru ca el să ştie că eşti acolo, oricând are nevoie de sprijin.

Vorbeşte deschis cu el
Dacă persoana de care s-a îndrăgostit are influenţe nefaste asupra lui, încearcă totuşi să porţi o discuţie cu tânărul şi să-i explici motivele pentru care nu crezi că e o alegere potrivită pentru el. Explică-i că nu încerci să-i impui nimic, dar că ar trebui să se gândească şi la argumentele tale. Mai spune-i că, oricare ar fi decizia lui, tu îi vei fi mereu aproape, indiferent de circumstanţe.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Stefan | 06 May 2015, 18:35
Un mod comod si fara stres.Un altfel de serviciu.
Daca ai curaj, te vei convinge singur si imi vei multumi..
Se lucreaza de acasa aprox 3 ore pe zi. Nu mai ai sef…Tu
esti “seful”,lucrezi cat si cand vrei
Cerinte:
- cunostinte minime PC ;
- necesar calculator;
- conexiune internet;
- rabdare;
- seriozitate.
Nu este necesara experienta.
Cu perseverenta, poti obtine 300 Dolari lunar sau chiar mai mult.
Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.
Veti trece mai intai prin instruire, apoi care doriti, o sa incepeti sa lucrati.
Pentru mai multe informatii trimiteti textul "INFO" la adresa de email:
[email protected]
2 Postat de: Rodica | 06 May 2015, 19:25
Şi tu poţi fi la fel de eficient ca orice alt om despre care ai citit sau ai auzit vreodată. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

3 Postat de: Dana | 06 May 2015, 20:07
Când sunteţi entuziasmaţi de împlinirea unui scop major, începeţi să înaintaţi rapid, în pofida tuturor obstacolelor şi limitărilor. Toate forţele universului mental încep să acţioneze înspre binele vostru. Deveniţi o forţă irezistibilă a naturii. Practic, sunteţi de neoprit. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »