Familia ta / Copii »

Copilul tău e dezamăgit. Cum îl ajuți?

24 June, 14:20 | 1 comentariu

Chiar dacă prima reacție a ta atunci când copilul este trist e să acționezi pentru a-i reduce tristețea, dacă vei face acest lucru frecvent, îi vei răpi ocazia de a învăța să facă față dezamăgirii. Este mai bine să îl înveți pe copil cum să depășească aceste situații.


Învață-ți copilul că există lucruri pe care le poate controla și lucruri pe care nu le poate controla. În timp va înțelege că nu poate avea control asupra tuturor lucrurilor și că o criză de furie nu îi va oferi ceea ce își dorește cu ardoare. Validează-i sentimentele „Știu că ești supărat”, „Îți înțeleg nemulțumirea” și apoi caută împreună cu el soluțiile cele mai adecvate contextului.

Oferă-i un model de comportament. Atunci când tu ești dezamăgit, reacționează cu calm și vorbește-i copilului despre felul în care ai decis să faci față dezamăgirii. De exemplu: „Sunt dezamăgită că nu am reușit să obțin promovarea. O sa stau un timp să mă liniștesc și să mă gândesc la posibile soluții.”

Citește continuarea articolului pe SuntParinte.ro

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Maria | 24 June 2015, 14:29
Exclusiv pentru cei care vor bani! Oferim tuturor cel mai nou sistem de colaborare part-time la domiciliu! Castiguri garantate prin contract de comision! Activitatea este usoara si relaxanta! Oamenii au inceput deja sa castige bani! Cereti chiar acum mai multe detalii la adresa de email: [email protected]


Adauga un comentariu »