Familia ta / Discutii intre mamici »

Copilul meu nu mă mai ascultă. Ce e de făcut?

Autor: Alexandra Tudor | 03 August, 14:35 | 13 comentarii

Ţi se întâmplă frecvent să vorbeşti cu copilul tău, iar el să nu te asculte? Iată cum îl poţi motiva să-ţi acorde atenţie.


Dacă vrei ca micuţul tău să fie ascultător, este bine să stabileşti câteva reguli stricte, de la care să nu te abaţi. Dacă îi impui o anumită conduită încă de mic, copilul se va obişnui mai uşor cu ceea ce îi ceri.

Explică-i, nu-i impune

În primul rând, un copil este ascultător doar atunci când i se explică clar un lucru. Dacă însă părinţii se încăpăţânează să-şi impună propriile decizii, copilul va face tot ce îi stă în putere pentru a demonstra că el ştie mai bine ce are de făcut. Inevitabil, va deveni neascultător.

Fii un exemplu pentru el

În al doilea rând, pentru a-i arăta că este spre binele lui să-ţi dea ascultare, te poţi folosi de puterea exemplului. Mai exact, nu îi spune că nu are voie să consume dulciuri şi alimente de la fast-food, dacă masa de seară, de exemplu, se compune din pizza şi cartofi prăjiţi. Nu te mira dacă data viitoare când veţi merge în oraş va dori să mănânce la fast-food.

Menţine-te ferm pe poziţie

Obiceiul unor părinţi de a trece cu vederea greşelile copiilor nu este unul educativ. În acest mod, copilul va considera că îi sunt premise anumite lucruri fără să dea socoteală pentru ele. Psihologii spun că o greşeală trebuie să aibă o pedeapsă pe măsură care să fie aplicată imediat. De asemenea, dacă obişnuieşti să îl ameninţi cu pedeapsa, dar nu te ţii de cuvânt, îţi vei pierde autoritatea în faţa lui.

Dă-i mici recompense

O metodă care va da întotdeauna rezultate constă în acordarea de mici recompense. De exemplu, îl poţi lăsa o jumătate de oră în plus să se uite la televizor, dacă îţi face ordine în cameră. Desigur, nu trebuie să faci o obişnuinţă din acordarea recompenselor, deoarece există riscul să nu mai facă un lucru până ce nu primeşte altceva în schimb.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Cristina | 19 October 2014, 10:28
Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Ruxandra | 19 October 2014, 17:01
Oferta locuri de munca legale! Tot mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! Contract legal si oferit imediat! Dovada platii! Au fost trimise deja primele castiguri! NU e vorba despre joc piramidal sau despre MLM! Lucrati ca operator online, 3 ore pe zi, si incasati 300 dolari lunar! Pentru mai multe detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email:
[email protected]
3 Postat de: Audionova | 20 October 2014, 08:55
Te-ai intrebat vreodata cat de bine aude copilul tau? Sanatatea copilului tau este cea mai importanta. Vino acum in centrele specializate Audionova pentru testarea auzului.Auzul face parte din simturile tale perceptuale si este important sa ai grija de auzul copilului tau. Pentru detalii sau programari, ne puteti contacta la nr 021.211.11.10 si pe pagina de Facebook.com/AudionovaRomania.
4 Postat de: Rodica | 31 May 2015, 15:26
Totul devine posibil atunci când te concentrezi asupra modalităţilor prin care poţi reuşi, strigând de fiecare dată când îţi vine o idee care îţi justifică de ce nu poţi reuşi:"Următoarea idee!". Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

5 Postat de: Rodica | 03 June 2015, 18:23
Există mai mult aur în creierul omului decât în pământ. Asta scrie celebrul Napoleon Hill în cartea ”De la idee la bani”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »