Familia ta / Discutii intre mamici »

Copilul a făcut varicelă! Ajută să-i dau mai multe lichide?

Autor: Dorina Novac | 05 December, 10:00 | 0 comentarii

Febră scăzută, vărsături și dureri generale, erupție de pete mici pe corp, apoi pe față și încheieturi - toate acestea sunt simptomele varicelei. Inflorescențele de bășici care provoacă mâncărimi erup pe piele și formează treptat o crustă și coji. Află cum îi poți alina suferința!


Această boală infecțioasă este cauzată de virusul herpeticzoster și este des întâlnită la copii. După contaminare, pot trece 2-3 săptămâni înainte de apariția simptomelor. Deși adesea este doar inconfortabilă și irită. Varicela poate fi destul de severă la copii.

La adulți, infecția poate fi extrem de serioasă și îi poate slăbi, conducând la pneumonie. Persoanele care se molipsesc cu varicelă trebuie să evite scărpinatul pentru a preveni răspândirea infecției și riscul de a rămâne cu cicatrice.

Evoluția bolii se face către vindecare, în 7-21 zile. Decizia de a ține pacientul izolat la domiciliu și de a nu îl interna în spital se ia numai de către medic. Izolarea, chiar și la domiciliu, are rolul de a limita răspândirea bolii.

Pentru mâncărimi intense, comprensele calde dau senzația de bine. Pentru bășicile mici și apoase este primul remediu care ar trebui încercat.

Plantele pot ușura febra asociată varicelei. Pentru a ameliora febra și starea de iritabilitate, folosește un ceai preparat din cantități egale de salvie indiană, floare de soc de mușețel .

Este recomandat consumul de lichide, în special suc de ananas, bogat în enzima bromelaină, diluat cu apă, ceai de mușețel și apă. Pentru adulți, un post scurt de 24-48 de ore va contribui la stimularea producției de globule albe și la combaterea infecției.

Află AICI care sunt cele mai frecvente boli la copii!

Băile cu levănțică, mușețel, eucalipt, bergamotă sau utilizarea unei loțiuni din plante va ameliora mâncărimile. Vaporizând uleiurile vei stopa răspândirea virusului.

Folosește în băi călduțe vaporizatoare și sprayuri. Afundă copilul într-o baie călduță care să conțină o picătură din oricare din uleiurile menționate, la fiecare 2 ore. Adulților care au varicelă și nu se simt bine le este recomandat să facă băi regulate.

Atenție!

Deși are o evoluție relativ rapidă spre vindecare, iar complicațiile severe sunt destul de rare, varicela scade eficiența sistemului de apărare și rezistența la alte îmbolnăviri în perioada de 4-6 săptămâni de după boală.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »