Sanatatea ta / Ce te doare »

Constipația, posibil factor de risc al bolilor de rinichi

Autor: Daniela Purcaru | 21 November, 16:20 | 1 comentariu

Afecțiune gastrointestinală frecventă, constipația poate semnala probleme de sănătate la nivelul rinichilor în anumite situații.


Bacteriile intestinale pot duce la probleme cardiace

Complicațiile constipației sunt rare, dar dacă simptomele se prelungesc o perioadă prea lungă de timp, este posibil să cauzeze apariția unor probleme grave de sănătate.

O serie de cercetări realizate în trecut au semnalat conexiuni între constipație și un risc crescut de boli cardiovasculare, cauzate de bacterii intestinale.

Riscul de boli renale, cu 13% mai mare

Un nou studiu al unei echipe de cercetători de la Universitatea din Tennessee, SUA, dezvăluie o legătură între constipație și sănătatea rinichilor. Persoanele care au această afecțiune dețin și un risc cu 13% mai mare de a suferi de boli renale grave.

În cadrul cercetării au fost examinate date privind sănătatea a 3,5 milioane de veterani americani. Informațiile au fost înregistrate pe o perioadă de 9 ani, începând cu anul 2004.

Odată cu îmbătrânirea, s-a observat că aceia care s-au confruntat cu episoade repetate de constipație au fost diagnosticați cu boală cronică de rinichi.

Afecțiunile renale sunt semnalate de agravarea constipației

Specialiștii au depistat și o asociere între severitatea constipației și cea a bolilor renale.

Prin urmare, cu cât prima dintre ele se manifestă mai des și dispare după o perioadă mai lungă de timp, cu atât este mai mare riscul de a fi diagnosticat cu o boală gravă a rinichilor.

Info

Printre alți factori are pot duce la declanșarea unor afecțiuni renale se numără: obezitatea, hipertensiunea, diabetul zaharat, hpercolesterolemia.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Lupsa | 22 November 2016, 11:50
Cel mai puternic program! Munca usoara! Bani acum!Totul e de incredere!Simplu si usor! Merge bine totul!Avem o echipa minunata!Fara griji din partea ta! Hotaraste-te acum! Poti si tu sa reusesti!Ai ajutor asigurat! Pentru detalii intra acum pe site-ul business9.accesrapid.ro
Adauga un comentariu »