Stil de viata&dieta / Nutritie »

Condimentele, excelente medicamente naturiste

Autor: Maria Stoica | 13 June, 08:05 | 0 comentarii

Mâncarea nu ar avea nici un gust fără condimente. Nu-i așa? Însă, puțini știu că acestea sunt des folosite și în medicina tradițională pentru ameliorarea sau tratarea a numeroase afecțiuni. 


Află și tu care sunt beneficiile condimentelor și, astfel, vei putea evita medicamentele. 
 
Piperul de Cayenne sau Chilli
 
Acest condiment stimuleză circulația și mărește fluxul sanguin. Iată câteva probleme ale sistemului circulator care ar putea fi îmbunătățite cu ajutorul piperului Cayenne: infarct miocardic, angină pectorală, aritmie cardiacă, hipertensiune, tromboză venoasă profundă, varice. Însă, este bine de știut că în cantități mari poate fi dăunător. 
 
Scorțișoara
 
Aceasta este obținută din scoarța rulată a unui arbore tropical și o găsim în magazine sub formă de batoane sau măcinată. Are proprietăți antibacteriene, antifungice și digestive.

Pe lângă faptul că scorțișoara distruge microbii, stimulează memoria și ajută la slăbit. În plus, acest condiment  conţine elemente care pot lupta împotriva diabetului.
 
Cuișoarele
 
Sunt mugurii de floare uscați, neajunși la maturitate, ai arborelui Syzygium aromaticum. Acestea au efecte stimulatoare și de încălzire, precum și acțiune antiseptică și ușor anestezică. Totodată, aceste condimente sunt sunt o sursă bogată de antioxidanţi şi mangan, de acizi graşi omega-3, vitamina K, vitamina C, calciu, magneziu şi fibre.
 
Cuişoarele conţin o cantitate importantă de eugenol. Acesta se pare că poate prevenii cancerul tractului digestiv sau a inflamaţiilor articulaţiilor.
 
Ghimbirul
 
Ghimbirul este rizomul unei plante tropicale, zingier officinale, care se poate folosi proaspăt sau uscat  ori sub formă de pulbere. Stimulează circulația sângelui, combate cancerul, previne diabetul și ulcerul, dar ajută și la slăbit . Specialiștii spun că această plantă trebuie evitată în sarcină. 
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »