Stil de viata&dieta / Nutritie »

Ciupercile şi orezul, ideale pentru meniul de post

26 November, 17:05 | 0 comentarii

Mâncarea de post sau mâncarea vegetariană îţi oferă tot necesarul de energie şi valoare nutriţională. Florentina Opriş îţi spune ce alimente nu trebuie să lipsească din meniul de post.


Cel mai important este să-ţi începi ziua cu un bol de cereale integrale şi lapte de soia. Îţi ţin de foame jumătate de zi şi conţin foarte multe fibre, vitamine şi minerale.

Asigură-te că ai introdus în meniul tău alimente cu un conţinut ridicat de proteine, cum sunt ciupercile şi leguminoasele (fasole, mazăre, linte, hrişcă), carbohidraţi din orez şi cereale integrale (aici intră şi pâinea integrală, 2-3 felii pe zi). Nu uitaţi de grăsimile bune din uleiul de măsline ori uleiul de porumb (presat la rece).

Cartofii sunt, de asemenea, foarte buni, fierţi sau copţi, alături de o salată de varză sau alte crudităţi.

Nu sări peste prânz! Începe cu o supă sau o ciorbă de legume, la felul principal consumă orez sau cartofi cu salată, ori vinete sau zacuscă (dacă e făcută în casă, cu atât mai bine).

Masa de seară poate să cuprindă paste (din cereale integrale) cu sos de roşii ori salate de legume sau fructe.

Evită biscuiţii, produsele de panificaţie sau patiserie, chiar dacă pe eticheta lor scrie că sunt de post. Acestea nu fac decât să încarce stomacul cu calorii goale şi grăsimi. Consumă din abundenţă fructe!

Vedeta vă dă mai multe sfaturi pentru o viaţă sănătoasă pe www.florentina.ro

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »