Psiho / Stres »

Cele mai stresante meserii – Chirurgii, pe lista scurtă

Autor: R.C. | 12 March, 09:40 | 0 comentarii

Fiecare meserie implică un anumit nivel de stres, însă unele presupun mai mult efort și implicare față de altele. Există și un top cu cele mai stresante meserii. A ta este inclusă în clasament?


Articole similare:

Dacă nu te-ai gândit până acum la acest lucru ori ți s-a părut că meseria ta este cea mai grea, încearcă să îți imaginezi că ești un chirurg foarte apreciat, care se pregătește să intre sala de operații, unde îl așteaptă un pacient, care se zbate între viață și moarte.

Sau să te pui în pielea unui pompier gata să salveze cât mai multe vieți aflate în pericol. O parte interesantă este că pentru aceste locuri de muncă există oameni atrași inexplicabil de aceste meserii. Cei mai mulți consideră că li se potrivesc meseriile și iubesc provocările și satisfacțiile aferente. Alții, deși pot acumula cu succes cunoștințe și pot excela pe partea teoretică, la capitolul practică eșuează.

Clasamentul meseriilor care ridică nivelul de stres

Este dificil să îți dai seama care este nivelul de stres la care poți ajunge practicând o meserie. Acest fapt se datorează capacității de a tolera, rezista și funcționa în situații cu probleme. Reacționăm diferit la stres, unii sunt mai rezistenți, alții sunt complet dezarmați când vine vorba să înfrunte momente de criză. Următoarele joburi necesită calitatea de a accepta criticile și de a le înfrunta și trata cu calm, chiar dacă vorbim cu adevărat de situații aproape imposibile.

Pompier

Oboseala, căldura, fumul și starea continuă de imprevizibilitate și de anticipare – toate acestea sunt semne că meseria de pompier poate să fie una extrem de dificilă.

Taximetrist

Riscul asumat de șoferii de taxi de a duce clienții la destinație pe ruta cea mai scurtă și în cel mai mic timp face ca acest job să fie unul stresant. În plus, disconfortul psihic apare și pentru că au sume de bani asupra lor și mereu oameni necunoscuți în preajmă.

Polițist

Polițistul trebuie să înfrunte situații diverse, periculoase, care necesită putere fizică și emoțională ieșite din comun.

Chirurg

Medicii chirurgi au o responsabilitate uriașă în tot ceea ce fac, iar acest fapt favorizează îmbolnăvirea multora de anxietate. Mai mult decât atât, concentrarea și minuțiozitatea de care trebuie să dea dovadă îi extenuează și îi stresează. Cu toate acestea, cei cărora le place acest domeniu găsesc continuu resurse în a-și practica meseria cu plăcere, indiferent de condiții.

Pilot

O altă meserie stresantă în toate sensurile cuvântului este cea de pilot. Acesta trebuie să ajungă la destinație în orice condiții tehnice sau de vreme. De deciziile acestuia depind sute de pasageri.

Reporter

În caz că nu știai, meseria de reporter se numără în topul cu cele mai stresante joburi din lume. Pe același palier se situează și meseria de prezentator de știri și cea de fotojurnalist.

Coordonator de evenimente

Persoana care se angajează să asigure un eveniment perfect știe că recompensa financiară este meritată până la ultimul ban. Situațiile neprevăzute, comunicarea anevoioasă, tacticile de negociere și de diplomație consumă la maximum un coordonator de evenimente. Însă, cu toate acestea, sunt persoane menite să aibă această meserie și o practică exemplar. Stresul, în cele mai multe cazuri, este considerat un factor care le ajută să se perfecționeze, să fie constructive în tot ceea ce fac în acest domeniu.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »