Stil de viata&dieta / Nutritie »

Cele mai sănătoase sortimente de sare

Autor: Cristina Popescu | 24 November, 12:55 | 4 comentarii

Un aport excesiv de sare ne îmbolnăveşte, însă şi lipsa ei produce dezechilibre în organism. Componenţii sării de bucătărie sunt sodiul şi clorul, substanţe necesare pentru echilibrul electroliţilor, la acestea adăugându-se şi o cantitate mică de iod, în cazul sării iodate.


Un adult fără probleme de sănătate are nevoie zilnic de şase grame de sare, conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, iar Asociația Cardiologilor americani recomandă între 3-6 grame de sare pe zi.

Organismul are nevoie de sare, așa cum are nevoie de vitamine și alte minerale, însă efectele negative asupra sănătății apar datorită unui anumit tip de sare și anume sarea de masă iodată artificial.

Iată câteva dintre cele mai sănătoase tipuri de sare pe care le poți introduce în alimentație!

Sarea de mare

Sarea de mare se obține prin evaporarea apei sărate de mare, fiind un tip de sare benefic organismului. Ea este naturală, sănătoasă, iar ionii din compoziția sării de mare ajută la menținerea echilibrului hormonal și la îmbunătățirea reacțiilor chimice din organism.

În plus, sarea de mare este bogată în minerale, în special în sodiu, potasiu, iod, fier, magneziu, zinc. Datorită mineralelor din sarea de mare, aceasta devine baza sănătății sistemului nervos și cardiovascular.

Sarea de mare sau orice alt tip de sare naturală se alege în funcție de aspect. Trebuie menționat,  de asemenea, că nici o sare naturală nu este pur albă.
O sare albă sigur este procesată, chiar dacă pe ambalaj scrie „sare de mare” și eventual „naturală”. Optează pentru o sare grunjoasă, de culoare cenușie. De asemenea, sarea naturală nu conține anti-aglomeranți, prin urmare este normal să fie tare, să se despartă în bulgărași sau să se topească în condiții de umiditate crescută.

Sarea de Himalaya are efecte terapeutice

Cristalul roz ce provine din Munții Himalaya s-a format în urmă cu aproximativ 200 de milioane de ani, în straturi de sare de mare cristalizată acoperite de lavă. Tocmai de aceea, sarea de Himalaya este considerată cea mai curată şi benefică sare, fiind neatinsă de poluare.

Pe lângă substanțele benefice conținute, sarea roz este recunoscută pentru faptul că structura ei înmagazinează energie vibratorie (hidroelectrică), ceea ce ajută la mărirea randamentului.

Impresionant este că sarea roz de Himalaya conține aceleași 84 de minerale și oligoelemente care sunt găsite în corpul uman, printre care clorura de sodiu, sulfatul de sodiu, calciu, potasiu și magneziu.

Consumul de sare de Himalaya are multiple beneficii pentru organism: ajutor pentru sănătatea vasculară, sprijin pentru plămâni sănătoşi şi o bună funcţie respiratorie, favorizarea unui echilibru stabil al pH-ul ui intracelular, reducerea semnelor de îmbătrânire, favorizarea unui somn sănătos, creșterea libidoului, prevenirea crampelor musculare, sporeşte hidratarea, întăreşte oasele, micşorează presiunea sanguină, îmbunătăţeşte circulaţia sanguină și  detoxifiaza corpul de metalele grele.

Sarea pe bază de clorură de potasiu pentru persoanele hipertensive

Sarea pe bază de clorură de potasiu este o alternativă pentru persoanele care au nevoie de o dietă hiposodată, în hipertensiune, de exemplu. Potasiul este un element necesar organismului, fiind implicat în reglarea tensiunii arteriale şi pentru corecta funcţionare a sistemului muscular. Este bine ca sarea cu potasiu să fie prescrisă de medic, pe baza unor analize. De asemenea, sarea de bucătărie poate fi înlocuită cu cea de mare, considerată superioară primei din punctul de vedere al componenţilor (iod, săruri, micro şi macroelemente).

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Mihai | 24 November 2015, 14:19
Cum poti sa faci bani! Sursa banilor e chiar langa tine: un curs GRATUIT, online, pas cu pas, cu cele mai simple si mai clare explicatii! Inveti imediat cum poti sa faci bani! Trebuie doar sa urmezi acest curs de exceptie si inveti garantat, GRATUIT, cum poti sa faci bani! Cand vrei cu seriozitate si tu acest curs online, trimite cuvantul Proiect la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Carmen | 24 November 2015, 17:16
Super-oferta de lucru pentru toti! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza acum cu noi, convinsi de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
3 Postat de: Claudia | 24 November 2015, 17:27
În orice problemă există o oportunitate! !!
Cautam parteneri retea Marketing Mondial !!
Începe ziua făcând, mai întâi, ordine... în gândurile tale. Asta fac liderii adevărați!Abia după ce îți este clar ce vrei SĂ FACI, SĂ FII și SĂ OBȚII, ACȚIONEAZĂ!!!
Oferte de lucru-Operator OnLine !
Solutii Ingenioase pentru Combaterea Crizei Economice din Romania !
Oferta extrem de serioasa!
Asiguram din start contract legal de comision!
Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! Castigurile sunt garantate!
Cautam operatori online care vor sa castige progresiv comisioane, cu o munca usoara de 3 ore pe zi!
Se asigura training gratuit sub forma unor lectii pe e -mail, la sfarsitul acestor cursuri puteti CONTINUA sau va puteti RETRAGE. Exclusiv compania ofera si scrisoare de recomandare dupa circa 3 luni de activitate !
Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul INFO la adresa de email [email protected]
4 Postat de: Marin | 26 November 2015, 09:22

Urgent! Castigati bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam de urgenta oameni foarte seriosi care vor sa munceasca si sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna, intr-o colaborare usoara si placuta, in timpul liber sau full-time.Oricum iti pierzi timpul cateva ore pe internet,macar sa o faci cu folos si sa castigi bani,pentru asta trebuie sa fii deschis la invatarea unor lectii de specializare(12)iar dupa aceea iti oferim si contract de comision pt banii pe care ii vei castiga! Pentru mai multe informatii, solicitati acum detalii unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]
Adauga un comentariu »