Stil de viata&dieta / Nutritie »

Cele mai sănătoase banane. Cum le alegi

21 April, 13:35 | 3 comentarii

Bananele verzi sunt mult mai bune decât bananele foarte coapte. Deși părerile sunt împărțite, cele mai sănătoase banane sunt cele care conțin cât mai puține toxine. Aflati in acest articol care sunt cele mai sănătoase banane si cum le alegi.


Pentru unele persoane, bananele verzi sunt mult mai bune decât bananele foarte coapte. Deși părerile sunt împărțite, cele mai sănătoase banane sunt cele care conțin cât mai puține toxine. Verzi sau foarte coapte, bananele conțin o multitudine de substanțe nutriționale, vitamine, minerale și fibre.

Cele mai sănătoase banane. Cum le alegi – banane verzi sau crude?

În stare crudă, bananele se prepară termic sau sub formă de făină, sunt alternative alimentare pentru persoanele alergice la gluten. Amidonul din bananele crude ajută la reglarea nivelului de glicemie, la menținerea greutății corpului și reducerea nivelului colesterolului din sânge. De asemenea, amidonul are rolul de a menține sănătatea colonului, astfel îmbunătățind starea digestivă. În plus, consumul regulat de banane verzi îmbunătățește secreția de insulină.

Atât bananele coapte, cât și cele verzi sunt surse bogate în potasiu, minerală ce contribuie la menținerea presiunii arteriale normale și a sănătății rinichilor și inimii. Bananele verzi conțin și vitamina B6, care menține masa musculară și corporală, deci contribuie la menținerea unei greutăți corporale echilibrate.

Un alt plus al bananelor verzi este conținutul bogat de vitamina C, un puternic antioxidant care combate infecțiile din organism și îl protejează în același timp. Un plus al bananelor verzi este faptul că sunt foarte bogate în fibre alimentare, acestea având rolul de reglare a proceselor digestive, inducerea stării de sațietate și reducerea riscului de diabet sau boli cardiovasculare. Mai mult, ajută la îndepărtarea balonării și crampelor abdominale.

Bananele mai au și alte beneficii precum: ajută la remedierea problemelor legate de insomnie și stress, luptă împotriva hipertensiunii arteriale, favorizează tratamentul ulcerului gastric, au capacitate de a împiedica formarea bacteriilor care pot cauza apariția ulcerului. Banana stimulează producția de hemoglobine în sânge, fiind excelente pentru persoanele care suferă de anemie, dar și în perioada de sarcină, fiind totodată bogată în acid folic.

Cele mai sănătoase banane. Cum le alegi – alege în funcție de nuanțele lor

Culoarea verde închis a bananelor indică faptul că au fost culese din arbore, iar verdele deschis indică faptul că au fost încărcate pe vapor. Pentru iubitorii de banane verzi, aceștia ar trebui să le aleagă pe cele de culoare verde închis.

Dacă banana este galbenă și are pete verzi, înseamnă că nu este foarte coaptă, deci nici foarte dulce. Banana îngălbenită complet sugerează că este mai digerabilă datorită faptului că amidonul din ea se transformă în zahăr și este ușor de asimilat pentru organism. Când banana este foarte coaptă, trebuie consumată relativ repede. Se pare că bananele foarte coapte conțin o substanță, TNF, care are o acțiune foarte activă asupra tumorilor, le atacă și le ucide.

Bine de știut este faptul că marile corporații cresc banane în condiții nu prea umane, fiind stropite cu pesticide și alte substanțe toxice. Așadar, bananele din super marketuri nu sunt cea mai bună opțiune, căutați neapărat un producător autohton de banane. 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Negru Vasilica | 21 April 2015, 17:04

Cea mai serioasa oferta de lucru! Aceasta oferta s-a transformat deja intr-un fenomen, datorita seriozitatii noastre! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

2 Postat de: Ionut Gherghina | 22 April 2015, 06:53
Dacă vei începe să cultivi gânduri de prosperitate, imaginându-ţi că eşti un om foarte bogat înconjurat de un ocean de energie mentală şi înotând într-o mare a abundenţei, corpul şi mintea ta vor intra instantaneu pe vibraţia prosperităţii, iar tu vei începe să atragi literalmente, la fel ca un magnet, tot ceea ce îţi e necesar pentru a deveni bogat. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]
3 Postat de: Alex | 17 March 2017, 13:01
Buna ziua.
Voi incerca sa caut un producator de banane 'autohton' :))-.
De asemenea voi incerca sa observ daca acele banane sunt cultivate intr-un mediu propice, nu intr-un mediu ' nu prea uman':))- asa cum ne sfatuieste ''creatorul'' articolului, din nou ))
P.S.. Gogule esti praf :)))
Adauga un comentariu »