Stil de viata&dieta / Diete »

Cele mai periculoase diete: îți dereglează metabolismul

Autor: Raluca Cocris | 01 March, 12:52 | 0 comentarii

Chiar dacă te ajută să reduci surplusul de grăsime, următoarele diete se află pe lista cu cele mai dăunătoare reacții pentru sănătate.


Evită să le ții sau încearcă să nu prelungești durata acestor cure de slăbire. Îți poți expune organismul în fața unui risc crescut de carențe de minerale și vitamine.

De asemenea, se poate să te trezești la final cu mai multe kilograme față de când ai început regimul.

Dieta Mono

Această cură are câteva reguli simple: trebuie să consumi un singur aliment pe zi, o perioadă de timp. Poți personaliza dieta, adică poți alege să consumi doar fructe, doar legume ori, de exemplu, carne slabă, timp de o săptămână. Rezultatul: după șapte zile poți observa până la trei-patru kilograme date jos. Se crede că mâncatul unui singur aliment pe zi ajută digestia. Studiile contrazic această supoziție.

De ce să o eviți

Genul acesta de dietă este saracă în calorii, dar și în nutrienți. Astfel, apar carențele de vitamine și minerale și corpul devine vulnerabil la îmbolnăviri.

Dieta proteică

Celebra cura de slăbire Atkins se bazează pe un consum mare de produse alimentare bogate în proteine. Inventatorii acestei diete credeau că ne îngrășăm pentru că mâncăm o cantitate mare de carbohidrați și amidon. Prin urmare, ca să ții această dietă trebuie să te axezi pe consumul de carne și să eviți pastele, pâinea, dulciurile.

De ce dăunează organismului

Pe lângă faptul că determină apariția deficitelor de vitamine și minerale, cauzate de reducerea sau de absența legumelor și fructelor, un consum mare de carne favorizează tulburările digestive. Deseori, se recomandă administrarea medicamentelor laxative sau a ceaiurilor cu acest efect în timpul dietei, dar și după.

Dieta fără grăsimi

Caracterizată prin evitarea produselor care conțin grăsimi, precum nuci, pește, carne, lactate și uleiuri, și consumul de legume si fructe, dieta fără grăsimi te poate scăpa chiar de patru kilograme într-o săptămână.

De ce să o eviți

Până la un punct, e bine să reduci cantitatea de grăsimi din alimentație. Însă nu trebuie să exagerezi, pentru că scade și nivelul de colesterol “bun”, care protejează sănătatea inimii.

Cura de slăbire Expres

Cei mai mulți o țin înainte de o vacanță sau de un eveniment, de exemplu, o nuntă sau un botez, unde trebuie să fie în formă. Această dietă, care nu trebuie să dureze mai mult de cinci zile, se bazează pe o reducere drastică a numărului de calorii. Cu cât mănânci mai puțin, cu atât mai bine.

De ce trebuie evitată

Infometarea, pentru că despre asta vorbim, duce la apariția durerilor de cap, a oboselii și a altor probleme de sănătate. În plus, la finalul dietei ești în pericol sa fii o noua victimă a efectului Yo-yo, adică să se întoarcă kilogramele pierdute, însoțite de unele noi, bonus.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »