Remedii naturiste / Problemele tale »

Cele mai frecvente cauze de apariție și remedii pentru retenția de apă

Autor: Raluca Cocris | 18 February, 10:59 | 0 comentarii

Retenția de apă este o problemă de sănătate cu care se confruntă în special femeile. Din fericire, este o problema ca și rezolvată cu remedii la-ndemână. Adesea, picioarele umflate și inflamațiile din organism sunt cauzate de retenția de apă. Această reacție poate duce la apariția unor boli de rinichi și alte afecțiuni la fel de serioase.


Când picioarele tale se transformă în bureți îmbibați cu apă, să știi că trebuie să iei măsuri în privința toxinelor și a circulației precare a sângelui. Există remedii naturiste eficiente în acest sens! Nu trebuie neapărat să-ți schimbi pantofii sau să bei mai puțină apă. Ar fi ideal, însă, să renunți la unele obiceiuri, cum ar fi consumul de sare și de grăsimi.

Cauze comune care declanșează retenția de apă

Toxinele

Resturile alimentare blocate în organism se adună și fac ravagii. Stilul alimentar dezordonat, în care predomină alimentele sărate, grăsimile, dulciurile, afectează circulația periferică și împiedică detoxifierea corpului.
Din păcate, pe lângă toxine, începe să se strângă și apa în țesuturi. Atât de multă încât, dacă mănânci mai mult la o masă, de exemplu, fel principal și desert, te poți trezi cu încă două kilograme în plus la cântar.

Circulație proastă a sângelui

Altă cauză majoră care produce retenția de lichide în corp este circulația defectuoasă a sângelui. Ca să o îmbunătățești, întreabă medicul dacă poți lua capsule cu extract vegetal de ginkgo biloba. Acesta are rol antioxidant, reglează microcirculația și ajută la oxigenarea în profunzime a țesuturilor.
De obicei, se recomandă câte o capsulă de două ori pe zi, timp de două săptămâni. Mișcarea, mai ales alergatul în aer liber, ajută foarte mult, dar și masajele locale.

Stresul

În multe studii efectuate de oamenii de știință, stresul a fost acuzat de numeroase reacții adverse aduse corpului. Nimic bun nu iese când intervine stresul. Iar acest lucru este resimțit din plin de corp, când treci prin situații stresante. Efectele adverse sunt chiar supărătoare: favorizează acumularea de apă și reduce calitatea corpului de a funcționa normal.

Soluții din natură

Masaje cu mentă

Mixează câteva picături de ulei esențial de mentă cu ulei de măsline și masează cu acest amestec zonele umflate. Disconfortul din zona picioarelor se va diminua și efectul de bureți îmbibați de apă se va reduce considerabil.

Include în meniu orez brun

Vitamina B6 se găsește în alimente, precum orez brun și cartofi dulci. Această vitamină aduce beneficii în tratarea retenției de apă. Consumă orez brun cât mai des și solicită medicului indicații despre suplimentele alimentare cu vitamina B6.

Bea ceai din pătrunjel

Aceasta plantă foarte aromată este un adevărat miracol când vine vorba despre tratamentul bolilor renale. În plus, pătrunjelul ajută la eliminarea toxinelor din organism și la purificarea sângelui. Bea zilnic ceai din pătrunjel până dispare inflamația și picioarele își revin la stadiul inițial.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »