Sanatatea ta / Ce te doare »

Cele mai frecvente boli la bărbați

Autor: Stefania | 22 October, 16:55 | 1 comentariu

Bolile de inimă, accidentul vascular cerebral și demența, toate împărtășesc aceiași factori de risc: fumatul, hipertensiune arterială, colesterol crescut și predispoziție din familie. Iată cele mai frecvente boli la bărbați, boli ce ucid fără milă milioane de bărbați din întreaga lume.


Precum Sun Tzu spunea în anul 500 î.Hr. “Cunoaște-ți inamicul și pe tine însuți și vei putea lupta în sute de bătălii fără dezastru”, așa trebuie să se procedeze în orice alt război, mai ales în războiul cu boala.

Cele mai frecvente boli la bărbați pot fi prevenite fără probleme, asta în cazul în care aceștia își cunosc inamicul. Medicii au descoperit că prezența unor boli cresc riscul de apariția a altor boli, într-un lanț vicios și periculos. Bolile de inimă, accidentul vascular cerebral și demența, toate împărtășesc aceiași factori de risc: fumatul, hipertensiune arterială, colesterol crescut și predispoziție din familie. Iată cele mai frecvente boli la bărbați, boli ce ucid fără milă milioane de bărbați din întreaga lume.

Cele mai frecvente boli la bărbați – bolile de inimă și cancerele, cauzele principale ale mortalității în rândul bărbaților

Bolile de inimă sunt pe primul loc în ceea ce privește cauza mortalității la bărbați. Bărbații dezvoltă aceste boli mult mai devreme decât femeile, iar un sfert dintre cei care mor din această cauză sunt cu vârste cuprinse între 35 și 65 de ani. Stresul, munca fizică în exces, fumatul, consumul de alcool și mâncăruri grase sunt cauzele principale ale apariției bolilor de inimă.

Cancerul este o altă boală care apare frecvent la bărbați. Cancerul de plămâni este principalul tip de cancer ce cauzează moartea la bărbați, deși acesta poate fi prevenit. Fumatul cauzează 90% din cancerele la plămâni, iar numărul fumătorilor dintre bărbații tineri este în creștere. Alt tip de cancer foarte des întâlnit la bărbați este cancerul de prostată, din fericire, acesta apare după vârsta de 50 de ani. Oricum, testarea preventivă și noile operații dau rezultate bune în ultimii ani.

Cancerul de colon și cel rectal sunt alte tipuri de cancere frecvente la bărbați. Analize de sânge și colonoscopia, făcute din timp, pot preveni astfel de probleme. Cancerul testicular este o altă boală frecventă la bărbați, de obicei apare la bărbații foarte tineri, cu vârste între 15 și 39 de ani. Acest tip de cancer poate fi prevenit dacă se depistează la timp.

Cele mai frecvente boli la bărbați – accidentarea din diverse cauze și accidentele vasculare cerebrale

O altă cauză frecventă ce cauzează mortalitatea la bărbați este accidentarea. Din păcate, cele mai multe se referă la accidentele auto, în care mor de două ori mai mulți bărbați decât femei. Factorii de risc sunt nerespectarea limitei de viteză, condusul fără centură de siguranță, nedormiți sau sub influența substanțelor toxice.

Printre cele mai frecvente boli la bărbați sunt și accidentele vasculare. Aceste apar în urma ischemiei, hemoragiei și altor mecanisme. În general, bărbații care au colesterol crescut, diabet, hipertensiune arterială sau fumează sunt cei mai predispuși.

Bolile de plămâni cronice obstructive, precum emfizemul și bronșita cronică, sunt alte boli frecvente la bărbați. Fumătorii riscă cu până la 12 ori mai mult să dezvolte astfel de boli față de bărbații care nu au fumat niciodată.

Diabetul este o altă boală ce cauzează moartea bărbaților, iar, din păcate, cei mai mulți bărbați nu știu că suferă de această boală. Asta poate fi o problemă gravă, căci diabetul necontrolat poate cauza boli ca atacuri de cord, accidente vasculare, disfuncții ale rinichilor, orbire sau altele asemenea.

Cele mai frecvente boli la bărbați – suicidul și diabetul, alte cauze frecvente de mortalitate la bărbați

Bărbații mor mai des din cauza gripelor sau pneumoniilor decât femeile. Mai ales în cazul celor care suferă deja de boli pulmonare cronice obstructive, a celor care fumează, a celor care suferă de diabet sau boli de inimă sau cei cu SIDA. De aceea, este foarte importantă imunizarea.

Depresia este unul dintre factorii de risc ai apariției suicidului. Acesta este o altă cauză a mortalității bărbaților. Dacă la femei, depresia se manifestă prin tristețe, anxietate și sentiment de inutilitate, la bărbați aceasta se poate ascunde în spatele unor dependențe, precum jocurile de noroc, jocuri pe calculator sau consum de alcool și droguri.

Printre cele mai frecvente boli la bărbați se regăsesc și bolile de rinichi și Alzheimer. Bolile de rinichi apar fie în urma complicațiilor cauzate de diabet, fie din cauza tensiunii arteriale prea mari, fie din cauza consumului de medicamente și a deshidratării. Alzheimer și demențele senine sunt la fel de des întâlnite la bărbații în vârstă, femeile dezvoltând mult mai des asemenea boli, din cauză că ele trăiesc mai mult.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Stefan | 22 October 2015, 20:54
Noutate absoluta!
Aceasta este cea mai cautata oferta de lucru la domiciliu in acest moment! Suntem o echipa dinamica si in expansiune spectaculoasa, un adevarat fenomen in Romania! Ne veti gasi mereu si mereu, insa e mai bine sa incepeti acum sa colaborati cu noi si sa castigati cu seriozitate bani! Va instruim noi, pas cu pas si gratuit! Cereti INFORMATII mai multe la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »