Sanatatea ta / Ce te doare »

Cele mai frecvente boli de inimă

Autor: Alina Corneanu | 06 January, 14:10 | 1 comentariu

Principala cauză de deces în România sunt bolile de inimă, au arătat recentele studii în domeniu. Important este nu numai să știi care sunt acestea, dar și care sunt factorii care duc la apariția lor.


Cele mai frecvente boli de inimă: infarctul miocardic

Deși este una dintre afecțiunile asociate cu înaintarea în vârstă, infarctul miocardic apare tot mai des la tineri. Blocajele care apar la nivelul arterelor coronariene fac ca inima să nu mai fie alimentată cu sânge, fapt ce duce la apariția infarctului miocardic.

Printre semnele care anunță infarctul se numără senzația de durere (poate iradia spre umăr, baza gâtului) și presiune la nivelul pieptului, lipsa de aer și mărirea ritmului cardiac.

Deși senzația de apăsare și durerea de la nivelul pieptului dispare de regulă în cel mult 10 minute, persoana poate avea în orele de după febră de intensitate medie, vârsături și probleme de respirație.

Factori de risc: principalii factori care duc la apariția infarctului miocardic sunt fumatul, hipertensiunea, nivelul mare de colesterol „rău“, diabetul zaharat, sedentarismul, greutatea prea mare.

Testul care depistează infarctul miocardic: electrocardiograma.


Citește și:

 - Frigul slăbește inima și încheieturile

 - Atenție la INIMĂ dacă obosești prea repede!

 - 5 teste bune pentru inimă


Cele mai frecvente boli de inimă: insuficiența cardiacă   

Incapacitatea inimii de a se umple cu sânge sau de a-l pompa spre țesuturi și organe este cunoscută în termeni medicali sub numele de insuficiență cardiacă.

Parte din bolile de inimă des diagnosticate, insuficiența se numără printre bolile care afectează semnificativ calitatea vieții. Principalele simptome care anunță problema cardiacă sunt dificultățile de respirație (senzația de sufocare), amețelile, durerile în piept, oboseala, dar și umflarea gleznelor.   

Factori de risc: netratarea hipertensiunii arteriale, infarctul miocardic, dar și cardiomiopatiile (anomalii în structura inimii) duc la apariția bolii.  

Testul care depistează insuficiența cardiacă: ecografia cardiacă, testul de efort, coronarografia.

Cele mai frecvente boli de inimă: angina pectorală

Durerea în zona pieptului care apare după ce persoana face efort și dispare la scurt timp este unul dintre semnele bolii cardiace ischemice, manifestare a anginei pectorale.

Principalul simptom al acestei afecțiuni este senzația de „gheară în zona pieptului“ însoțită de dificultăți respiratorii (sufocare). Neplăcerea poate apărea nu numai după efort fizic (cum este mersul pe jos rapid), ci și după ce persoana a mâncat mai mult, a fumat excesiv  sau îi este frig.

Afecțiunea poate fi de mai multe feluri: angina pectorală de efort, spontantă, instabilă (apare după angina pectorală de efort) sau intricată (boala este asociată și cu alte probleme de sănătate, cum este ulcerul duodenal, litiaza biliară).

Factori de risc: angina pectorală poate apărea ca urmare a unei cardiopatii ischemice. 

Testul care depistează aă: analize de sânge, electricardiogramă, testul de efort, dar și angioplastia coronariană.

INFO: 150.000 de români mor anual din cauza bolilor de inimă, ceea ce reprezintă 60% din totalul deceselor înregistrate la nivel național.
 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Elena | 10 January 2015, 19:40
Cautam operatori PC, care sa se alature echipei noastre.
Oferim si solicitam seriozitate maxima.
Conditii necesare :
- calculator + internet + cunostiinte minime de operare.
Avem nevoie de persoane serioase, inzestrate cu calm si rabdare.
Instruirea se ofera gratuit sub forma unor lectii prezentate pe mail.
Atata timp cat cititi cursurile,o sa gasiti raspunsurile la toate intrebarile .
Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal.
Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere.
Proiectul se doreste a fi lansat pe piata americana de carti electronice!
Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »