Remedii naturiste / Terapii complementare »

Cele mai bune uleiuri pentru sănătate

Autor: Alexandra Tudor | 14 June, 12:00 | 0 comentarii

Nu puţine sunt uleiuri naturale care au grijă de sănătatea noastră. Folosite în bucătărie la prepararea mâncărurilor sau pentru îngrijirea corporală, acestea şi-au dovedit proprietăţile terapeutice de-a lungul timpului. 


Uleiul de cocos, ideal dacă vrei să slăbeşti 

 
Pe bună dreptate, uleiul de cocos și-a câștigat titlul de ,,superaliment'', acesta fiind consumat în cantități generoase de unele dintre cele mai sănătoase populații ale lumii. Consumul de ulei de cocos este ideal pentru persoanele care vor să slăbească sau să-și mențină greutatea și asta pentru că acizii grași din conţinut au capacitatea dovedită de a accelera metabolismul. Totodată, acest superaliment este un ajutor de nădejde în prevenirea tulburărilor neurologice și tratează cu succes o serie de afecțiuni comune ale pielii, de la acnee până la cicatrici.
 

Uleiul de cânepă are grijă de sănătatea inimii

 
Uleiul de cânepă se obține prin presarea semințelor de cânepă, având concentrații bogate și echilibrate de acizi grași: omega-3, omega-6 și omega-9. Studiile efectuate au arătat că uleiul de cânepă are efecte benefice asupra sănătății inimii, în timp ce persoanele care au folosit și consumat uleiul în mod regulat au observat o îmbunătățire substanțială a aspectului fizic: un păr mai strălucitor și mai viguros, o piele mai fină și unghii întărite.
 

Uleiul de semințe de in ajută la prevenirea cancerului

 
Acest ulei conține cea mai mare concentrație de acizi grași omega-3. Astfel, riscul bolilor cardiovasculare se reduce semnificativ prin consumul regulat. De asemenea, uleiul de semințe de in poate preveni formarea tumorilor în cazul cancerului de piele, prostată, sân, plămâni sau colorectal.
 

Uleiul din semințe de dovleac reduce durerile de cap

 
Fiind o sursă bogată de zinc, uleiul din semințe de dovleac sprijină sănătatea prostatei în cazul bărbaților și ajută femeile aflate la menopauză prin reducerea presiunii sangvine, a bufeurilor, durerilor de cap, de articulații și altor simptome specifice menopauzei.
 

Uleiul de avocado, secretul unui păr sănătos

 
Bogat în antioxidanți precum Vitamina E, uleiul de avocado este un excelent remediu antiîmbătrânire, hidratează intens pielea și firele de păr, redă elasticitatea și confortul dermei, fiind potrivit pentru tenurile sensible și extrem de uscate.
 

Uleiul de pește întăreşte sistemul osos

 
Ingredientul cel mai important din uleiul de pește este acidul docosahexaenoic, acesta fiind unul dintre cei mai importanți acizi grași omega-3 din uleiul de pește. Astfel, uleiul îmbunătățește activitatea cardiacă și are un efect pozitiv asupra controlului nervos și sistemului osos.
 

O memorie mai bună? Încearcă uleiul de măsline!

 
Uleiul de măsline este parte integrantă a tradiționalei diete mediteraneene, el fiind asociat cu vitalitatea, longevitatea și un risc scăzut de a dezvolta boli cronice. Printre principalele calități ale uleiului de măsline se numără menținerea unei bune circulații sangvine, fiind un aliat al sănătății inimii, dar și îmbunătățirea și menținerea funcțiilor cognitive.
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »