Psiho / Stres »

Cele mai bune sporturi antistres

Autor: Cristina Mitrea | 23 October, 10:35 | 0 comentarii

Când facem mișcare, organismul nostru eliberează endorfine, care contracarează efectele stresului, ne relaxează, ne calmează și ne întăresc sistemul imunitar. Dar care sunt cele mai eficiente sporturi în lupta cu stresul zilnic?


Yoga

Apărută în India, yoga și-a câștigat mulți adepți și în Occident de-a lungul timpului. Mai mult decât un sport, yoga este o adevărată filosofie de viață, care face bine atât corpului cât și minții. În general, o ședință de yoga începe cu un exercițiu de respirație sau de relaxare și se încheie cu unul de meditație. E cel mai indicat să cauți un club de încredere unde să începi practicarea acestui sport, iar ulterior vei ști ce exerciții  să faci chiar la tine acasă.

Înotul

Dacă nu ți-e frică de apă și știi să înoți, acest sport e unul dintre cele mai eficiente pentru înlăturarea stresului. Fie că alegi să înoți în stilurile clasice precum craul sau bras, fie că ți se pare mai potrivit pentru tine să faci gimnastică în apă, corpul tău îți va fi recunoscător. Te vei relaxa atât fizic, cât și mental și stresul nu va avea nicio șansă în fața ta.

Jogging-ul

Alergarea e o formă de sport la îndemâna multor persoane, mai ales dacă au aproape un parc sau o pădure prin care să se miște în voie. Fie că preferi jogging-ul solitar, pentru a fi tu cu gândurile tale sau cu muzica din căști, fie că te simți mai bine în compania unei persoane apropiate, important e să practici acest sport cel puțin câte 30 de minute de mai multe ori pe săptămână, pentru a profita din plin de beneficiile lui.

Tai Chi-ul

Având rădăcinile în artele marțiale, această formă de sport presupune mișcări circulare și continue, care se execută cu lentoare și cu precizie și se practică în general fără încălțări. Tai Chi-ul ajută la înlăturarea stresului, calmarea minții și creșterea concentrării, contribuind astfel la o stare bună de sănătate fizică și psihică. E bine să începi practicarea acestui sport împreună cu un instructor pregătit și autorizat.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »