Remedii naturiste / Problemele tale »

Cele mai bune soluții pentru tratarea arsurilor

Autor: Alexandra Tudor | 24 July, 09:45 | 1 comentariu

Din grabă sau din neatenție te poți alege cu arsuri atunci când gătești. Vestea bună este că remediile oferite de farmacia verde a naturii sunt de ajutor pentru tratarea acestor neplăceri.


Articole similare:

Se cunosc mai multe tratamente naturiste la îndemâna oricui împotriva arsurilor, inclusiv cea cu albuș de ou, miere sau ulei de măsline. Acestea sunt remedii foarte bune, însă nu și în cazul arsurilor mai grave.

Arsura de gradul I este arsura de la nivelul pielii, care înroșește zona, ustură și este superficială. În momentul în care arsura este mai dureroasă și în profunzime, la început făcându-se bășică, deja vorbim de arsură de gradul II. În cazul arsurilor mai grave, de gradul III, zona arsă nu mai este atât de dureroasă, căci terminațiile nervoase sunt distruse la  nivel tegumentar. Iar în cazul arsurilor de gradul IV, când pielea este deja necrozată, carbonizată.

Ce măsuri de prim ajutor se iau în caz de arsuri

Este bine de știut ca în caz de arsuri prin opărire, care sunt cele mai des întâlnite, să se ia imediat măsuri de prim ajutor. Apa clocotită, ceaiul, cafeaua sau mâncarea gătită pot cauza mari arsuri atunci când intervine neatenția. Mai grav este că sunt foarte multe cazuri de arsuri din imprudență mai ales la copii. De aceea, este important să se ia măsurile necesare, ci să se încerce să se evite agravarea situației.

Hainele nu trebuie îndepărtate de pe victimă dacă acestea s-au lipit de piele, dacă nu s-au lipit se îndepărtează imediat. Rănile se pun sub jet de apă rece, dar nu mai mult de 20 de minute. Nu se aplică gheață și nu se ține prea mult sub jet de apă rece, deoarece se poate ajunge ușor la hipotermie. Nu se administrează lichide victimei, ci doar se umezesc buzele, din cauza arsurilor poate apărea voma.

Jetul cu apă rece, apoi tratamentul cu albuș

În primul grad de arsură se bagă zona afectată sub jetul de apă rece sau într-un vas cu apă rece, dar nu cu gheață. Apoi, se unge zona cu albuș de ou și se lasă așa. În cazurile mai grave, de la gradul II în sus, cel mai indicat este să se țină sub apă rece zona până ajunge salvarea sau până la primirea primului ajutor medical.

Mare atenție atunci când arsurile sunt mai grave, deoarece nu ar trebui unse cu nimic până la primirea ajutorului medical, pot rămâne urme care se îndepărtează greu și care pot agrava situația. Albușul de ou nu poate face rău cu nimic, însă se usucă repede, și trebuie îndepărtat, așadar, se folosește cu succes numai în cazurile de arsuri de gradul I.

În plus, pentru a preveni infectarea zonei şi pentru a stimula vindecarea rănii, aplicaţi comprese cu infuzii obţinute din plante medicinale (precum muşeţel, coada şoricelului, gălbenele, tătăneasă sau muguri de plop). După ce v-aţi ars, primul lucru pe care-l aveţi de făcut este să reduceţi temperatura zonei afectate. Turnaţi apă rece, din belşug, timp de 15-30 de minute.

Pe rana curăţată, ungeţi-vă cu miere de albine. Aceasta se va comporta ca un antibiotic natural, prevenind infecţiile. Amestecaţi miere cu polen şi pasta obţinută aplicaţi-o pe arsură. E un vechi remediu chinezesc despre care se spune că poate vindeca până şi cangrenele.

Puteţi aplica și un strat de unguent de gălbenele, fără să masaţi prea mult timp. Nu acoperiţi cu pansament. Şi Aloe Vera e foarte bună pentru tratarea arsurilor. Tăiaţi câteva bucăţi de plantă, dacă aveţi în ghiveci în casă, şi aplicaţi pe zona afectată.

După ce aţi igienizat bine rana, aplicaţi conţinutul unei capsule de vitamina E. Ajută la vindecare. Aplicaţi ulei de lavandă pentru a reduce usturimea şi a grăbi vindecarea zonei afectate.
 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Daniel | 17 October 2015, 10:14
Esti propriul tau sef! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 500 de euro lunar, cu o munca usoara de 3-5 ore pe zi! Domeniul de activitate piese auto! Asiguram din start contract legal! NU este joc piramidal! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul „Vreau detalii!” la adresa de e- mail: [email protected]
Adauga un comentariu »