Remedii naturiste / Problemele tale »

Cele mai bune remedii pentru zona zoster

Autor: Alexandra Tudor | 09 July, 14:30 | 0 comentarii

Afecțiune cauzată de virusul varicelo-zosterian, zona zoster completează lista problemelor care se ameliorează cu ajutorul remediilor oferite de farmacia verde a naturii. Îți spunem care sunt acestea, cum le prepari și administrezi!


Articole similare:

Compresele cu ceai de crețișoară

 
Folosite sub formă de compresele infuziile din plante au proprietăți calmante, sedative și antiinfecțioase, ceea ce ajută la reducerea mâncărimilor, problemă cu care se confruntă persoanele care suferă de zona zoster.
 
Prepari remediul din câte o lingură de coajă de stejar, frunze de crețișoară, flori de mușețel, sulfină și câte 2 linguri de flori de salvie, paie de ovăz (tăiate mărunt).
 
Pui 2 lingurițe din acest amestec la jumătate de litru de apă, lași să fiarbă, apoi strecori, înmoi compresa în ceaiul obținut, după care o aplici pe  zona cu vezicule și lași peste noapte.
 

Infuzia de hamei

 
De ajutor în cazul afecțiunii zona zoster sunt și remediile pe bază de hamei. Uleiul eteric din compoziția hameiului are efect sedative asupra sistemului nervos. Explicația este una simplă: stresul favorizează evoluția boli, respectiv apariția mâncărimilor, iar remediile cu hamei ajută la reducerea stărilor stresante.
 
Prepari infuzia din 10 g de conuri de hamei la 100 ml de apă clocotită. Lasă vasul acoperit 8-10 minute, apoi filtrează și bea câte 2 căni pe zi, timp de 30 de zile.   
 

Ceaiul de salvie

 
Un bun tratament pentru a trata ulcerațiile care apar la persoanele diagnosticate cu zona zoster este salvia. Datorită proprietăților sale cicatrizante și antiseptice, infuzia din salvie ajută la tratarea ulcerațiilor și diminuează durerile și mâncărimile.
 
Prepari remediul dintr-o linguriță de plantă la o cană de apă fierbinte. Lași vasul acoperit 10 minute, apoi filtrezi și aplici pe zona cu ulcerații compresele înmuiate în infuzie. Urmează zilnic tratamentul până la ameliorarea simptomelor.  
 

Remedii naturiste pentru zona zoster

 
-     tinctură de gălbenele – ia câte 20 de picături în jumătate de pahar de apă, de 3 ori pe zi;
 
-    unge de 2 ori pe zi, dimineața și seara, zonele afectate cu cremă de gălbenele;
 
-    aplică pe zonele cu ulcerații frunze de patlagină pe care le-ai spălat bine înainte:
 
-    adaugă în apa de baie 2-3 căni de decoct de tei (2 lingurițe de plantă la 250 ml apă rece, lasă vasul acoperit peste noapte);
 
-    aplică pe ulcerații comprese cu suc de morcovi de 2-3 ori pe zi. 
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »