Remedii naturiste / Terapii complementare »

Cele mai bune remedii pentru mătreaţă

Autor: Raisa Cristea | 10 February, 10:25 | 1 comentariu

Părul încărcat de mătreaţă îţi aduce disconfort și te împiedică să te simţi bine în pielea ta. În loc să cauţi tot felul de soluţii ca să îţi acoperi capul, mai bine foloseşte remediile din natură!


Clătirea părului cu oţet

După ce te speli pe cap, îţi poţi clăti părul cu oţet din mere dizolvat în puţină apă. Are acțiune antibacteriană şi antifungică. Nu îţi face griji în priviţa mirosului, căci va dispărea.

Bicarbonat de sodiu

Pentru înlăturarea mătreţii poţi folosi şi bicarbonat de sodiu. Amesteci o lingură de bicarbonat cu două căni de apă şi te speli pe cap, masând uşor rădăcina. Apoi îți clăteşti părul cu apă călduţă.

Ulei de cocos

Ca să alungi mătreaţa, poți folosi şi ulei de susan sau de cocos. Îţi masezi scalpul apăsând uşor, după care laşi să acţioneze 10-15 minute. Te speli cu şampon, ideal cu unul dermatocosmetic, contra mătreţii.

Șampon dermatocosmetic

Indicată este şi utilizarea unui şampon dermatocosmetic. Ideal este unul care să conţină sulfat de seleniu. Acest ingredient este recunoscut pentru efectul benefic pe care îl are în cazul mătreţii, încetinind procesul de regenerare a scalpului, diminuând şi chiar stopând formarea mătreţii.

Este recomandată şi folosirea alternativă a produselor speciale cu cele obişnuite. Aşadar, după câteva luni de folosirea unui şampon împotriva mătreţii, acesta nu va mai avea rezultatul scontat, deoarece pielea ta se obişnuieşte cu ingredientul activ al şamponului şi nu mai răspunde la el.

Dermatita seboreică poate fi cauza

Mătreaţa, însoţită de mâncărimi şi zone înroşite ale scalpului poate fi o consecinţă a dermatitei seboreice. În aceste cazuri, este bine să mergi la medicul dermatolog. Se recomandă un şampon antifungic.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Karyna | 11 February 2017, 22:52
Castigi bani part-time.Te-ai saturat de stres?Adevarat chilipir.Iti oferim seriozitate si incredere.Incepi imediat si castigi imediat.Cel mai eficient program.Avem o echipa minunata.Acum e momentul sa incepi.Fa bani cu noi.Castiguri la domiciliu.Cand doresti sa afli despre ce este vorba si sa primesti toate detaliile la adresa ta de email, trimite cuvantul DETALII la adresa aceasta de email:[email protected]
Adauga un comentariu »