Sanatatea ta / Ce te doare »

Cele mai bune remedii naturale pentru durerile de oase

Autor: Simona Stănoi | 19 March, 11:20 | 0 comentarii

Dacă te confrunți cu dureri de oase, pe lângă o alimentație bazată pe fructe, legume, lactate și un stil de viață activ, poți folosi remediile naturale pentru alinarea acestora.


Infuzia de păpădie

Păpădia este folosită pentru a trata durerile de oase, contribuind la combaterea inflamațiilor datorită acidului linoleic. De asemenea, planta ajută la menținerea sănătății sistemului osos grație conținutului ridicat de calciu, potasiu, minerale și vitaminele A și C. O prepari dintr-o linguriță de frunze de plantă uscată și 1 cană cu apă clocotită. Lași la infuzat 5-10 minute, apoi strecori. Bei 3 căni, în fiecare zi.

Infuzia de salcie

Deoarece conține derivați de acid salicilic, cu efecte asemănătoare aspirinei, salvia previne pierderea densității țesutului osos și contribuie la refacerea acestuia, mai ales în cazul fracturilor cauzate de osteoporoză. Infuzia din scoarță de salcie este indicată mai ales persoanelor care au un stomac sensibil, pentru că nu irită mucoasa gastrică. Aceasta se prepară din 2 lingurițe de pulbere de scoarță măcinată, peste care torni 1 cană cu apă fiartă. După 10-15 minute, strecori. Se beau 2 căni zilnic.

Uleiul de mentă

Chiar dacă nu vindecă durerile de oase, uleiul esențial de mentă te poate ajuta să le ameliorezi grație proprietăților sale analgezice. Aplică-l pe zonele dureroase, cu mișcări ușoare, sub formă de masaj, ori de câte ori e nevoie.

Ceaiul de ienupăr

Pentru a calma durerile osoase și pentru a reduce inflamațiile, prepară-ți un ceai de boabe de ienupăr. Toarnă o 1 cană cu apă clocotită peste 1 linguriță de boabe uscate de ienupăr. Lasă-l la infuzat 10-12 minute, apoi strecoară. Se bea 1 cană în fiecare zi, cu mențiunea că nu se recomandă femeilor însărcinate.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »