Sanatatea ta / Ce te doare »

Cele mai bune metode pentru prevenirea pietrelor la rinichi

Autor: Stănoi Simona | 06 September, 17:55 | 0 comentarii

Simți un disconfort major în timpul urinării? Pietrele la rinichi pot fi cauza, de aceea este este recomandat să adopți câteva obicieuri sănătoase care te vor ajuta să previi apariția lor.


Bea suficientă apă

Hidratarea este un obicei esențial pentru întreg organismul, fiind recomandată, în special, pentru prevenirea formării pietrelor la rinichi. Motivul? Explicația este destul de simplă. Cu cât mai multă apă vei bea, cu atât vei urina mai des. Așadar, bea cel puțin 8 pahare de apă, cu înghițituri mici, pe parcursul întregii zile.

Consumă zilnic limonadă

Pe lângă gustul său aromat și răcoritor, limonada consumată zilnic, pe stomacul gol, la primele ore ale dimineții poate face adevărate minuni pentru rinichii tăi. Potrivit Fundației Naționale pentru rinichi, limonada are un conținut ridicat de citrat natural, având aceleași proprietăți precum citratul de potasiu, folosit pentru a trata pietrele la rinichi. Singurul aspect de care trebuie să ții cont este să eviți indulcirea acesteia cu zahăr.

Ai grijă la calciu

Deoarece cel mai întâlnit tip de pietre la rinichi este oxalatul de calciu, acesta este exclus, în mod eronat, din alimentație. În realitate, o dietă cu un conținut scăzut de calciu crește șansele apariției pietrelor la rinichi. De aceea, este indicat să consumi zilnic lapte sau brânză cu un conținut scăzut de grăsimi și, dacă este necesar, să recurgi la suplimente în ultimă instanță.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »