Remedii naturiste / Problemele tale »

Cele mai bune leacuri contra tusei

Autor: Georgiana Rache | 15 November, 08:05 | 6 comentarii

Tusea supărătoare, care însoţeşte răcelile şi gripa de sezon, poate fi tratată mai uşor dacă apelezi la remediile din natură. Iată despre ce leacuri este vorba!


Hreanul

Are un conţinut bogat de săruri minerale, magneziu, uleuri volatile, ceea ce face din hrean un bun remediu contra tusei. Ajută şi la ameliorarea celorlalte simtome ale gripei şi virozelor respiratorii, fiind un puternic antibiotic natural şi un expectorant bun.

Ceapa

Eficientă în tratarea tusei este şi banala ceapă. Pui la fiert câteva frunze de ceapă, în 200 ml de apă. Când dă ăn clocot, iei de pe foc şi laşi să se răcească. Leacul este recomandat de două ori pe zi, înainte de masă.

Ridichea neagră

Contra tusei există un leac foarte bun: ridiche neagră şi miere. Ridichea are proprietăţi antitusive, desfundă căile respiratorii şi este un bun imunostimulator, în timp ce mierea are proprietăţi antibacteriene.

Ridichea neagră este bogată în vitaminele A, B şi C, fiind foarte eficiente în lupta cu răcelile şi gripa,. Conţin şi potasiu, calciu, iod şi magneziu, minerale de care organismul are nevoie când este slăbit. Scobeşti o ridiche neagră de mărime medie şi umpli golul cu câteva linguriţe de zahăr. Laşi o zi la macerat, timp în care se formează un sirop gros. Iei câte trei-patru linguriţe pe zi.

Usturoiul

Tusea mai  poate fi vindecată şi cu ajutorul usturoiului. Acesta are proprietăţile unui antibiotic, conţinând allicină. Totodată, e şi un puternic antibacterian. Mănâncă câte 2-3 căţei de usturoi.

Cimbrişorul

Fiindcă are acţiune expectorantă, cimbrişorul este un leac excelent. Cel mai bun este ceaiul de cimbrişor, pe care îl obţii din două linguriţe de plantă mărunţită, la o cană cu apă.

Pătlagina

Un leac foarte bun contra acceselor de tuse îl reprezintă siropul de pătlagină. Se iau câte 2-3 linguriţe pe zi, cu jumătate de oră înainte de masă.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Ben | 15 November 2016, 00:57
O sansa senzationala: Proiect B! Un film pentru Hollywood! Te poti imbogati! Noi vrem sa ajungem la Hollywood! Castiguri atractive! Povestea de Hollywood care iti aduce bani! Solicita acum detalii la adresa de email : [email protected]
2 Postat de: Anca | 15 November 2016, 12:09
Colaborare exceptionala la domiciliu! Opriti-va acum aici si incepeti sa castigati bani! Castiguri sigure si rapide! Oferta aceasta este exact ceea ce va trebuie! Aveti nevoie de bani luna aceasta?Vreti sa castigati bani repede si printr-o activitate interesanta? Atunci cereti urgent detalii mai multe la adresa de email: [email protected]
3 Postat de: Adrian Razvan | 16 November 2016, 13:13
Hollywood va face un film bun! Satisfactii maxime! Bani seriosi in Industria Mondiala a Divertismentului!
Cand vrei sa castigi comod bani! Succes maxim! Povestea senzationala pentru Hollywood! Vrei cu putere o viata de succes? Mergem hotarati spre Hollywood! Un film original si bani online pentru tine! Implica-te si tu! Cere acum detalii mai multe la adresa de email: [email protected]
4 Postat de: Alina | 17 November 2016, 13:29

Afacere pentru iubitorii de carti! Aceasta este afacerea cea mai potrivita pentru oamenii inteligenti si care au acasa o biblioteca! Castigi bani imbogatindu-ti biblioteca! Ce poate fi mai simplu si mai interesant? Aceasta este o oferta cu adevarat unica si revolutionara! Cere acum mai multe detalii, la adresa de email: [email protected]
5 Postat de: Margareta | 25 November 2016, 01:00
Cea mai mare provocare.Promovam un subiect unic de film.O cariera pentru foarte multi ani.Poti lucra de acasa in timpul liber.Te ajutam sa reusesti si tu.Castiguri motivante pentru toti.Te asteptam in echipa noastra.Info la [email protected]
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »