Stil de viata&dieta / Nutritie »

Cele mai bune alimente bogate în proteine

Autor: Simona Stănoi | 10 January, 09:15 | 0 comentarii

Proteinele joacă un rol important pentru organism, deoarece ajută la consolidarea masei musculare, la regenerarea celulară și la accelerarea metabolismului. De aceea, trebuie să le incluzi în meniul tău zilnic, având grijă să le alegi pe cele mai bune dintre ele.

Iaurtul grecesc

Iaurtul grecesc conține de două ori mai multe proteine decât cel normal, mai exact 18 g la 100 de grame. Acesta este recomandat și pentru menținerea sănătății stomacului, datorită conținutului său ridicat de calciu și bacterii probiotice. Alege-l pe cel fără adaos de zahăr.

Peștele

Printre cele mai bune tipuri de pește cu un conținut bogat de proteine se numără: tonul – apreciat pentru conținutul redus de calorii și sardinele – bogate în Omega-3 și vitamina D.

Ouăle

Ouăle conțin grăsimi bune, vitamine, antioxidanți și aminoacizi esențiali, care ajută la dezvoltarea masei musculare. Au puține calorii și multe proteine, în special albușurile, un ou întreg având 7 g de proteine.

Quinoa

Este considerată a fi o proteină completă, deoarece conține toți cei 9 aminoacizi esențiali de care organismul are nevoie pentru a se dezvolta și pe care nu îi poate produce de unul singur. O ceașcă de quinoa are 8 g de proteine și poate fi folosită în supe, salate sau ca desert.

Nucile

Conțin proteine și grăsimi bune, din aceeși gamă făcând parte și alunele, fisticul, care își păstrează toate proprietățile dacă sunt consumate în stare crudă. Un pumn de nuci are aproximativ 15 g de proteine, însă este recomandat să le consumi în cantități mici, în prima parte a zilei, din cauza conținutului caloric ridicat.

Lintea

Lintea este extrem de gustoasă și, deși face parte din aceeași familie cu fasolea, are mai multe proprietăți decât aceasta. Conține vitamina B, acid folic, fibre, magneziu, fier, mangan și proteine, o ceașcă având 18 g de proteine. În urma studiilor s-a constatat că, inclusă în dietă, poate scădea tensiunea arterială.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »