Sanatatea ta / Ce te doare »

Cele două simptome care îți pot spune că ai cancer ovarian. Multe femei le ignoră

Autor: A.C. | 28 September, 08:55 | 0 comentarii

Cea mai cruntă boală a secolului, cancerul poate afecta orice organ, iar odată cu înaintarea în vârstă femeile sunt tot mai expuse riscului de a dezvolta cancer ovarian.


Aceste două condiții medicale sunt simptome timpurii ale cancerului ovarian. Această este boală silențioasă care distruge organismul feminin. Diferența este că aceste simptome sunt constante în timpul bolii, așa că nu ar mai trebui ignorate.

Balonare și flatulență

Este unul dintre primele semne de cancer. Nivelul variază: ar putea fi redus, aproape imperceptibil, însă unele femei nici nu pot să-și închidă pantalonii. Dacă experimentezi asta zilnic, mergi imediat la doctor.

Urinare frecvența

Dacă simți că trebuie să mergi mai des la baie, însă nu ți-ai crescut aportul de fluide, trebuie să-i faci o vizită medicului. Acesta trebuie să examineze tractul urinar și organele genitale.

Pentru a depista la timp orice formă de boală este necesar ca periodic să mergi la medic, mai ales în cazul în care în istoricul familial au existat probleme de acest gen.

Astfel printre cele mai frecvente semnale de avertizare pe care organismul ți le poate transmite cu privir la cancerul ovarian sunt prezența durerilor în partea inferioară a abdomenului, durerile lombare, balonarea sau umflarea abdomenului.

Dacă observi că ai pierdut în greutate fără să știi de ce sau obții senzația de sațietate foarte repede ori nu prea mai ai poftă de mâncare și pe lângă toate aceste aspecte observi schimbări menstruale și modificări ale scaunului mai ales costipație sau dureri la urinare nu mai amâna vizita la medic.

Chiar dacă aceste simptome întălnte separat au cu totul altă cauză, trebuie tratate cu seriozitate și în cazul în care persistă să se apeleze la medicul specialist.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »