Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Cele 3 plante care au grijă de ficatul tău

Autor: Ramona Liță | 06 December, 18:00 | 1 comentariu

Fiind o adevarată uzină vie, ficatul este responsabil cu secretarea bilei, care are rol în digestie, intervine în metabolismul glucidic, lipidic și proteic, sintetizează un numar mare de substanțe, metabolizând totodată medicamentele și substanțele străine.
 

Având o activitate atât de complexă, este lesne de înțeles de ce  trebuie să ai o deosebită grijă de sănătatea ficatului . Considerat ca fiind rezerva de sânge a organismului și îndeplinind atât de multe funcții importante, problemele la nivelul ficatului apar mai ales în momentele stresante, în perioadele lungi în care nu ești atent la alimentație și orele de somn devin o amintire.

Ceaiurile sunt excelente pentru organismul uman, plantele fiind aliatul naturii pentru sănătatea ta neavând efecte secundare.

Cu cât vei fi mai activ cu atât vei avea parte de mai multă sănătate și îți vei păstra vitalitatea ficatului.

În momentul în care apar blocaje la nivelul ficatului pot apărea și crizele de ficat, ce adesea pot fi foarte dureroase, însă chiar și așa poți să treci peste un astfel de episod cu ajutorul compreselor cu ceai de coada calului, eficiente atât în crizele biliare cât și în cele hepatice.

Consumă păpădie cât poți de des

Una dintre cele ami bune plante pentru a menține sănătaea ficatului tău, păpădie, ar trebui să fie de nelipsit din alimentația ta. Fie că o consumi în salate sau sub formă de ceai ori cataplasme, păpădia este un veritabil vraci cu proprietăți remarcabile în tratarea bolilor hepatice și biliare.

Pentru a obține ceaiul de păpădie ai nevoie ca la un litru de apă fiartă  să adaugi o lingură de plantă uscată și să lași la infuzat 30 de minute apoi poți să o consumi pe parcursul zilei.

Află ce proprietăți terapeutice are rostopasca AICI

Ceaiul de anghinare elimină toxinele din organism

Evitată de multe persoane datorită gustului său puțin amar, anghinarea este extrem de sănătoasă pentru organismul tău, ajută la stimularea funcției antitoxice a ficatului, facilitând în felul acesta eliminarea toxinelor din organism.

Îți este suficient o linguriță de plantă uscată la jumătate de litru de apă fiartă, las-o la infuzat 10-15 minute apoi strecoar-o și consum-o la temperatura camerei. După ce bei 250 de grame din infuzia de rostopască așeză-te în pat stând pe partea dreaptă a corpului entru a facilita eliminarea toxinelor și drenajul limfatic.

Între mese bea restul de infuzie rămasă.

Ceaiul de rostopască

Ceaiul de rostopască este considerat ca fiind un leac eficient împotriva afecțiunilor hepatice, cardiace cât și a celor  hepato-biliare, însă trebuie consumat cu atenție.

Se bea o cana pe zi luând câte o lingură de ceai la 3 ore. Pentru a prepara ceaiul de rostopască trebuie să pui o jumătate de linguriță de plantă la o cană de apă.

Atenție!

Folosită în cantități mari poate fi toxică.

Ceai de rostopasca, care se bea o cana pe zi, cate o lingura de ceai la 3 ore. Se pune jumatate de lingurita de planta la o cana de apa. Nu se bea mai mult de o cana pe zi, rostopasca poate fi otravitoare sau toxica.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Costica | 07 December 2017, 22:21
Cautam imediat moderatori de anunturi. Primiti plata pentru fiecare anunt moderat. Trebuie sa verificati anunturile pe care alte persoane le posteaza, apoi sa le aprobati afisarea in sistem. Nu este necesara experienta. Va invatam noi totul. Cereti detalii la adresa de email: [email protected] com
Adauga un comentariu »