Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Cel mai bun leac asociat cu tratamentul infecției urinare

Autor: Alexandra Tudor | 19 April, 16:05 | 1 comentariu

Dacă ai probleme cu retenția de apă sau suferi frecvent de infecții urinare, bea un ceai preparat din această plantă pentru a susține tratamentul recomandat de medic. Este o soluție și în gastrită, diabet, boli respiratorii.


Întâlnită adesea pe câmpuri, lucerna conține numeroase vitamine esențiale precum A, D, E, K și întreaga familie de vitamine B. De asemenea, conține minerale importante cum sunt biotina, calciu, acid folic, fier, magneziu și potasiu. Având rădăcini care pot ajunge până la 4 metri adâncime sub pâmânt, lucerna absoarbe mai multe vitamine și minerale decât alte plante.

Cel mai folosit remediu pe bază de lucernă este ceaiul. Doza obișnuită de frunze de lucernă pentru o cană de ceai este de 1-2 lingurițe, lăsate la infuzat 10 - 20 de minute. Pentru beneficii suplimentare și un gust mai bun, o sugestie utilă ar fi să prepari ceaiul de lucernă cu un alt ceai aromat, pentru că în timp ce beneficiile pentru sănătate ale acestei plante sunt extrem de vizibile, aroma nu este foarte puternică. Poți consuma lucerna și sub formă de capsulă. Mai mult, planta poate fi adăugată în diferite mâncăruri precum salate sau supe.

Are efect diuretic și laxativ

De-a lungul timpului, lucerna a fost utilizată pe scară largă în scopuri diuretice. Planta ajută în special persoanele care se confruntă cu probleme precum retenția de apă sau infecțiile tractului urinar.

Folosirea unei plante naturale ca laxativ sau diuretic este mult mai benefică decât administrarea unui tratament medicamentos, deoarece nu există substanțe chimice sau compuși adăugați de om care ar putea agrava problemele de sănătate.

Citește și: Cele mai bune plante diuretice

Normalizează glicemia

Ceaiul din frunze de lucernă este recomandat celor cu diabet zaharat, pentru că reduce nivelul zahărului din sânge.                                     

Calmează durerile gastrice

Cauzată de diferiți factori precum alcoolul, stresul, problemele de alimentație – bulimia - sau tratamente medicamentoase, gastrita este o inflamație a stomacului care impune o alimentație sănătoasă. Printre cele mai comune simptome ale acestei boli se numără durerile abdominale, pierderea poftei de mâncare, greața sau indigestia.

Datorită proprietăților sale nutritive, lucerna este un bun remediu pentru ameliorarea problemelor digestive. Dacă sunt administrate după masă, frunzele de lucernă ajută la asimilarea proteinelor, carbohidraților și grăsimilor pe care le consumăm. Astfel, problemele precum indigestia, arsurile stomacale sau balonarea vor fi ameliorate.

Combate tusea

Lucerna susține sistemul respirator, contribuie la ameliorarea simptomelor astmului și la tratarea tusei și răceliilor.

Bun în cura de detoxificare

Germenii și semințele de lucernă ajută la îmbunătățirea funcției ficatului și la eliminarea toxinelor din organism.

Cine n-ar trebui să folosească remedii cu lucernă

Lucerna poate deveni periculoasă dacă este administrată în paralel cu anumite medicamente. Persoanele care iau anticoagulante ar trebui să consulte medicul pentru a afla ce plante au voie să consume. De asemenea, persoanele diagnosticate cu lupus trebuie să evite produsele care conțin lucernă, pentru că aceasta poate dezechilibra starea de sănătate a oamenilor care se confruntă cu această boală.

Consumul excesiv de semințe, plante sau germeni din lucernă poate duce la apariția unor anomalii în celulele roșii din sânge sau la mărirea splinei.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Alexandra | 20 April 2018, 11:34
multumim pentru sfaturi, este de tinut minte!
Pentru transplant de par si operatii estetice, consultati www.clinicpro.ro
Adauga un comentariu »