Viata sexuala / Sex&dragoste »

Cei patru inamici, consumatori declarați ai pasiunii în cuplu

Autor: R.C. | 21 March, 11:37 | 0 comentarii

Pasiunea în relație reprezintă o sarcină importantă pentru ambii parteneri. La început, pasiunea este ridicată la cote maxime și pare că nimic nu poate „răci“ focul iubirii între doi îndrăgostiți. Dacă partenerii cad în capcana greșelilor care ucid pasiunea în cuplu, lucrurile se schimbă radical în foarte scurtă vreme.

Uneori, le facem cu toții fără să știm, alteori le putem evita. Euforia din prima parte a relației poate dispărea dacă nu te implici mai mult și îl lași pe celălalt să facă toată treaba. Este una dintre cele mai grave cauze care sting pasiunea în cuplu. Mai nou, la TV, se promovează imaginea cuplului fericit care mănâncă lucruri mai mult sau mai puțin sănătoase, în timp ce urmărește un film.

Din păcate, acesta nu este peisajul romantic ideal în realitate. Nu te aștepta ca, dacă stai toată ziua pe canapea și te uiți la seriale, celălalt să te vadă ca pe partenerul visurilor sale. Ca să păstrați vie flacăra iubirii între voi, luptați în fiecare moment să mențineți pasiunea la cote înalte. Puteți lucra la gesturi, la cuvinte sau, de exemplu, exersați în bucătărie o nouă tartă cu brânzeturi.

Nu menții ordinea

Să presupunem că te întorci acasă și tot ce vrei este să petreci clipe de răsfăț alături de jumătatea ta. Pasiunea s-ar putea stinge dacă în căminul tău este dezordine, resturi de mâncare și haine lăsate alandala. În acest condiții, toată dorința poate dispărea ca prin minune. Nu este foarte romantic să observi când ți-e lumea mai dragă o pereche de șosete purtate, aruncate sub pat.

Îți respingi partenerul

Să fii respins, în general, este un sentiment care te face să te simți inconfortabil. Să te respingă persoana iubită este o senzație care nu poate fi exprimată în cuvinte, mai ales când iubești. Pentru unii, acest gest poate fi cum nu se poate mai dramatic.

Dacă nu ai dispoziția necesară, nu te sfii să-i spui în față, cu diplomație, că e mai bine să amânați momentul pasional dintre voi doi. Dacă e nevoie, explică-i de ce preferi s-o lași pe altădată, însă nu-l respinge cu afirmații care îi pot răni orgoliul.

Critici des

Comentariile negative pe care le faci în prezența altora, uneori să se simtă judecați, nu face bine relației tale. Și cu siguranță nu va ajuta nici pe plan intim. Dacă ești extrem de critic atât cu tine, cât mai ales cu cei din jur, riști ca partenerul tău să te vadă într-o lumină nefavora

Nu lupți să rezolvi problemele în relație, ci fugi de ele

Într-o relație, ambii parteneri au de muncit, pentru că dragostea și pasiunea nu vin așa, de nicăieri. Nu te gândi că dacă le aștepți, ele vor apărea la un moment dat și în viața ta. Unii sar de la relația A la relația Z și pierd toată distracția pe care le-o pot oferi celelalte „litere“. Într-o relație lupți, dacă vrei ca ea să meargă, nu îți faci bagajul să pleci, când apare cea mai mică discuție în contradictoriu.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »