Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Ceaiurile diuretice, de ajutor când ai picioarele umflate

Autor: R.C. | 15 March, 10:41 | 0 comentarii

Retenția de apă este o problemă cu care se confruntă de patru ori mai multe femei decât bărbați. Bolile căilor urinare, de fapt, sunt mai frecvente la femei. Din fericire, există ceaiuri care pot favoriza eliminarea excesului de apă din organism.


În caz că nu știai, femeile au uretra mai scurtă cu câțiva centimetri, așa că bacteriile, virusurile și fungii ajung mai ușor la vezică. Dacă suferi de infecție urinară sau de retenție de apă, urmează o cură cu ceaiuri și infuzii din plante cu efect diuretic. Din cărțile prețioase semnate de fitoterapeutul Ovidiu Bojor am selectat câteva rețete de ceaiuri cu efect diuretic.

Este foarte important să faci o pauză de 30 de zile după cura cu ceaiuri, care nu trebuie să dureze mai mult de o lună, și apoi să reiei tratamentul. Nu de alta, dar cozile de cireșe, de exemplu, sunt puternic diuretice și poți pierde cantități mari de lichide, inclusiv de minerale.

Merișorul, bun pentru rinichi

Ceaiul sau decoctul din merișor este atât de eficient în eliminarea excesului de apă din corp și în bolile renale, încât este cunoscut ca "doctorul rinichilor". Merișorul conține o substanță activă, numită arbutină, care se găsește în frunzele plantei și care are efect antiseptic (luptă cu infecții microbiene) și diuretic (elimină excesul de apă din țesuturi). În plus, merișorul poate fi recomandat în tratamentele antiinflamatoare și pentru dizolvarea pietrelor la rinichi.

Ca să faci ceaiul, ai nevoie de o linguriță de frunze la o cană cu 200 ml de apă, care se fierb timp de cinci minute. Ar trebuie să bei două căni pe zi. În sarcină este contraindicat!

Cozile de cireșe, bune și în cistite

Despre cozile de cireșe se știe că sunt puternic diuretice și antiinflamatoare. Mai mult, se situează în fruntea topului cu plantele medicinale care pot „stoarce“ apa în exces din țesuturi. Cozile de cireșe pot fi recomandate și în infecții urinare, cum sunt cistitele, pentru că au compuși activi care ameliorează simptomele acestora. Bea într-o zi decoctul pe care îl faci din trei linguri de cozi la o jumătate de litru de apă.

Mătasea de porumb elimină apa în exces

Mătasea de porumb este recunoscută și apreciată pentru efectele ei diuretice și ușor antiseptice. Conține vitaminele B6, C, E, K, săruri de calciu și de potasiu, așa că poate fi oricând consumată sub formă de infuzie, pentru eliminarea apei din organism. Bea două-trei căni de infuzie pregătită dintr-o linguriță de plantă peste care torni o cană cu apă fierbinte și lași la răcorit opt-zece minute.

Pătrunjelul, efect puternic diuretic

Ușor de procurat și bun la gust, pătrunjelul poate fi consumat și sub formă de ceai ori ca atare, în mâncăruri. Acesta filtrează urina la nivelul rinichilor și previne formarea calculilor renali. Fiind un diuretic puternic, planta elimină cantitatea de apă în exces din țesuturi.

De asemenea, conține substanțe care pot dilata ușor căile urinare, pentru a elimina mai ușor pietrele de mici dimensiuni. Pentru a prepara ceaiul de pătrunjel ai nevoie de o legătură mărunțită la un litru de apă, pe care o lași la fiert timp de zece minute. Pentru rezultate optime, ține cura cu ceai de pătrunjel cel puțin trei săptămâni.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »