Remedii naturiste / Problemele tale »

Ceaiuri care ajută fertilitatea

Autor: Alina Corneanu | 14 January, 12:30 | 2 comentarii

Femeile sunt fertile, în medie, cinci zile pe lună. O perioadă destul de scurtă, dar nu te îngrijora! Dieta echilibrată, stilul sănătos de viaţă şi un mic ajutor din natură sporesc şansele de concepţie.


Dacă încercaţi să deveniţi părinţi este bine să ştiţi, în primul rând, perioada de fertilitate a viitoarei mame. În fiecare lună, câte un ovar (o lună ovarul stâng, o lună ovarul drept) eliberează unul sau mai multe ovule, într-un proces care poartă numele de ovulaţie.

Şansele cele mai mari de a concepe sunt în această perioadă când, dacă ovulul e fecundat de spermatozoid, apare sarcina.

Ceaiuri care ajută fertilitatea: trifoiul

Cicoarea, creasta-cocoşului, salvia şi năprasnicul sunt câteva dintre plantele care, băute sub formă de infuzie, sporesc fertilitatea. Se folosesc în jur de 20 de grame de plantă la un litru de apă clocotită. Ceaiul se bea cald, de trei ori pe zi.

Alegeţi dintre cele patru opţiuni de tratament acea plantă pe care o preferaţi la gust. Nu combinaţi aceste plante, ci trataţi-vă doar cu una dintre ele, ţinând cont şi de indicaţiile specialiştilor. Şi trifoiul roşu, care conţine vitamine din spectrul B şi minerale ca magneziul şi calciul, tratează infertilitatea.

Tratamentul constă în consumul a câte două căni de infuzie din flori uscate de trifoi roşu timp de mai multe luni. Cel mai renumit tratament naturist pentru sporirea fertilităţii este cel prin care se combină frunzele de zmeur şi florile de trifoi roşu într-o infuzie, care se bea de două ori pe zi.


Citește și:

 - Legătura dintre roșii și infertilitatea bărbaților

 - Plante care stimulează fertilitatea

 - Terapia care tratează infertilitatea


Ceaiuri care ajută fertilitatea: uleiurile din semințe

Sănătatea organelor genitale, dar şi echilibrul hormonal sunt importante pentru fertilitate. Uleiul obţinut din seminţe de in echilibrează hormonii sexuali feminini, dar este util ambelor sexe. Tablete cu ulei de in se găsesc în magazinele naturiste şi în farmacii.

Şansele unei sarcini cresc atunci când femeile folosesc capsule de ulei de ciuboţica-cucului potrivit prospectului, deoarece această plantă modifică mucusul cervical în favoarea concepţiei. Specialiştii recomandă totuşi precauţie, deoarece poate determina contracţii uterine.

Administrarea uleiului de ciuboţica-cucului este benefică în primele 14 zile ale ciclului menstrual. Nu se foloseşte pe parcursul perioadelor menstruale.

Afrodiziacele reduc stresul

Perioadele de stres intens pot întrerupe ovulaţia femeilor pentru perioade de până la trei luni. În plus, stresul zilnic scade apetitul sexual al ambilor parteneri. Pentru sporirea libidoului sunt necesare perioade de relaxare şi romantism în cuplu, dar şi plantele vă pot ajuta.

Un afrodiziac recunoscut este ginsengul, care, în plus, stimulează fertilitatea masculină şi favorizează producerea de spermatozoizi. O viaţă sexuală activă şi constantă, chiar şi în afara perioadei de fertilitate a femeii, menţine echilibrul oricărui cuplu.

Problemele de fertilitate sunt deosebit de stresante pentru parteneri, de aceea este important să faceţi dragoste şi să nu vă trăiţi sexualitatea ca pe o metodă de a concepe un copil.

Metoda calendarului

La un ciclu menstrual regulat poţi afla perioada fertilă dacă îţi notezi prima zi a menstruaţiei şi numeri 28 de zile până la prima zi a următoarei menstruaţii. La un ciclu de 28 de zile, ovulaţia apare în ziua a 14-a. În cazul unui ciclu neregulat este bine să foloseşti teste care indică perioadafertilă, disponibile în cabinetele de ginecologie şi în farmacii.

Când apelezi la soluţii medicale

Sperma se păstrează vie în organismul femeii timp de până la trei zile de la consumarea actului sexual. În mod normal, relaţiile sexuale zilnice în perioada fertilă ar trebui să conducă la apariţia unui copil. Totuşi, statisticile arată că, în România, 18 la sută dintre cuplurile aflate la vârsta fertilităţii nu pot avea copii.

Dacă o sarcină dorită nu apare, deşi ai făcut dragoste cu partenerul mai mult de şase luni în perioada considerată fertilă, este necesar sfatul specialistului. Există patru variante medicale pentru a rezolva problemele de fertilitate scăzută: tratamente hormonale pentru disfuncţiile menstruale, îmbunătăţirea calităţii spermei partenerului, corectarea chirurgicală a posibilelor afecţiuni ale femeii şi fertilizarea in vitro.

Ştiai că... prezenţa chisturilor ovariene poate perturba ovulaţia şi, în anumite cazuri, poate conduce la scăderea fertilităţii?

Doctor Click! vă sfătuieşte

Fertilitatea depinde de o serie de factori: hormonali, fiziologici, infecţioşi, emoţionali, sociali. Dar cea mai frecventă cauză de infertilitate este reprezentată de tulburările hormonale apărute pe fondul unor dereglări de natură emoţională şi relaţională.

Aceste tulburări depăşesc sfera genitală, astfel încât tratamentul este complex, fiind nevoie uneori şi de psihoterapie de cuplu. Plante utile pot fi: salvia, gălbenelele, traista ciobanului, creţişoara, busuiocul cerbilor, angelica, sânzienele, menta, lavanda.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Fonduri Europene Nerambursabile | 04 April 2013, 13:47
Acum este momentul : in 2013 ,Fondurile Europene Nerambursabile se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ala Uniunii Europene! Iata cum obti fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile .Afli mai multe detalii pe www.fondurieuropenenerambursabile.ro
2 Postat de: Daniela | 01 February 2015, 13:34
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »