Stil de viata&dieta / Diete »

Ce trebuie să știi înainte de o cură de detoxificare

Autor: Ramona Liță | 25 May, 16:00 | 0 comentarii

Stilul de viață, alimentația, stresul își pun încet dar sigur amprenta asupra sănătății tale. Ai auzit de beneficiile procesului de detoxificare și vrei să încerci și tu? Uite de ce trebuie să ții cont!


Organismul uman este o mașinărie complexă, construită în așa fel încât să se autoregenereze și să meargă mai departe să te susțină în activitățile tale zilnice. Chiar și așa, este bine să ții cont de semnalele pe care corpul ți le transmite constant și să îl ajuți să îți mențină starea de sănătate.

Astfel că lunile de primăvară sunt benefice pentru a face o schimbare în stilul tău de viață.  Acum, când vremea este așa frumoasă, poți să profiți să faci cu mai mult drag mișcare să te hidratezi mai bine, să consumi fructe și legume la discreție.

De ce este benefică detoxificarea

Practic, am putea explica acest proces prin care îți ajuți corpul să elimine o cantitate mai mare de toxine, printr-o piele mult mai sănătoasă, o digestie mai bună și câteva kilograme în minus.

Acum este momentul în care să faci o pauză de la alimentația haotică, să îți restructurezi programul alimentar și să te pui la punct cu somnul și mișcarea.

Efectele benefice de obicei sunt vizibile foarte ușor și repede și este necesar ca după ce s-a încheiat această perioadă să nu te reîntorci la vechile obiceiuri culinare.

Ce presupune acest proces?

Nu te gândi că este suficient să te alimentezi doar cu sucuri naturale și atât. Pentru a putea duce la bun sfârșit acest program este necesar de mai mult decât atât.

În primul rând nu trebuie să te înfometezi! În al doilea rând trebuie să îi acorzi corpului tău nutrimenții necesari pentru a se curăța singur de tot ce este în plus. Asta înseamnă că trebuie să renunți la zahăr, acidulate, produse făinoase și dulciuri.

Află care sunt greșelile cele mai frecvente din curele de slăbire AICI

Mesele tale trebuie să fie în număr de trei și să conțină fructe și legume proaspete, grăsimi sănătoase și proteine de calitate precum sunt cele din fasole, năut, linte. Probioticele și vitaminele din complexul B nu trebuie să lipsească precum nici antioxidanții necesari bunei funcționări ai sănătății tale.

Trebuie să acorzi o atenție sporită nivelului glicemic care trebuie menținut în parametri optimi.

 Principala greșeală din curele de detoxificare

Înfometarea este una dintre greșelile pe care riști să le faci când ești la cură. Nu trebuie să-ți privezi niciodată corpul de mâncare dar nici să îl îndopi. Într-adevăr, ai nevoie să bei mai multă apă, iar sucurile trebuie folosite pe o perioadă scurtă, deoarece conțin zaharoză și în cantitate mare pot face mai mult rău decât bine.

Dacă nu te simți pregătită să faci modificări în regimul tău alimentar, nu te forța! Totul trebuie să vină ca o schimbare benfică și benevolă în viața ta.

Astfel, este necesar să renunți treptat la tot ce înseamnă mâncare procesată, prăjituri, bomboane, prăjeli și alte vicii precum tutunul sau alcoolul. Ai citit bine! Perioada de detoxificarea trebuie să fie fără vicii.

Trebuie să fii mereu sub supravegherea unui medic nutriționist care să te monitorizeze constant și, în urma analizelor, să îți recomande un plan alimentar pe care să îl urmezi. În cazul în care te simți rău sau te confrunți cu orice fel de dificultate trebuie să îi aduci la cunoștință pentru a remedia problema.

Cea mai bună modalitate prin care să reușești să îți întărești corpul este aceea de a-i cunoaște nevoie, să lucrezi la minusurile sale și să te axezi pe părțile frumoase ale corpului tău.

Vei observa că se vor elimina treptat kilogramele în plus, iar condiția ta fizică va fi mai bună.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »