Actualitate »

Ce simptome te avertizează că ţi-ai îmbolnăvit ficatul

17 December, 11:45 | 0 comentarii

După o perioadă cu excese alimentare sau foarte stresantă, în care nici programul de somn nu prea a fost respectat, primul organ care are de suferit este ficatul. Iată la ce semnale trebuie să fii atent pentru a identifica o afecţiune hepatică.


Articole similare:

Multe persoane au ficatul gras, însă nici nu bănuiesc acest lucru. În majoritatea cazurilor, problema apare ca urmare a consumului zilnic de alcool sau a dietei bogate în grăsimi.

Hepatita alcoolică

"Ficatul este supus unor mari eforturi când are de procesat, în fiecare zi, cantităţi importante de alcool. Aşa apare ficatul gras sau hepatita alcoolică (ciroza alcoolică). Cele mai evidente simptome ale afecţiunii sunt scăderea bruscă şi masivă în greutate, lipsa poftei de mâncare şi o stare de oboseală permanentă. De asemenea, apare icterul şi pielea se îngălbeneşte. Ficatul se inflamează, însă doar rareori apar şi dureri abdominale în zona acestuia", explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.

Steatoza hepatică

Persoanele obeze, cu valori mari ale colesterolului, pot face ficat gras (steatoză hepatică) fără a consuma niciodată alcool. "Simptomele sunt aproape similare cu hepatita alcoolică, doar că aici, în afară de oboseală, slăbit, dureri în zona ficatului şi scăderea apetitului, apare şi rezistenţa la insulină", susţine medicul.

Citește continuarea articolului AICI

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »