Sanatatea ta / Ce te doare »

Ce simptome ale cancerului apar doar la femei

Autor: Ramona Liță | 08 November, 10:00 | 0 comentarii

Din păcate formațiunile canceroase fac tot mai multe victime. Anumite simptome se regăsesc cu precădere la femei.


Sănătatea ar trebui să fie singura grijă, însă din păcate stilul de viață agitat și programul super încărcat  de zi cu zi ajung să își pună amprenta și asupra sănătății fizice nu doar psihice.
 
Find considerate sexul frumos, femeile sunt mult mai ușor de remarcat în anumite situații în cae sănătatea le joacă feste. Deși, afecțiunile canceroase se dezvoltă la fel atât la femei cât și la bărbați, anumite simptome și forme canceroase sunt specifice femeilor. Și asta din cauza doze mărite de hormoni ce se regăsesc în organismul feminin.
 
Cu toate că simptomele pot fi confundate foarte ușor, anumite simptome ale cancerului imitând alte boli sau afecțiuni, este indicat să monitorizezi felul în care se dezvoltă organismul tău de la zi la zi, mai ales dacă te confrunți cu simptome cum ar fi apariția din senin a vânătăilor, febra inexplicabilă, oboseala sau sângerările anormale.
 

Semnale canceroase feminine

Sângerări menstruale sunt un fenomen absolut specific femeilor aflate în plină acivitate ovariană, începând din perioada de pubertate până la instalarea menopauzei. Orice sângerare apărută după ce menopauza s-a instalat poate fi un semnal alarmant al cancerului de endometru.
 
În plus, nodulii sau orice altă modificare ce apare la nivelul sânilor ar trebui să te trimită la o mamografie deoarece la nivelul lor se pot dezvolta formațiuni canceroase, chiar dacă nu toți nodulii sunt canceroși.
 
Un alt simptom al dezvoltării tumorii canceroase la femei o reprezintă balonarea pe o perioadă mare de timp, ce poate fi însoțită adesea și de constipație. Aceste două semnale pot scoate la iveala prezenta unui cancer ovarian sau de col uterin.
 
O afecțiune precum este endometrioza care nu este depistată la timp și tratată corespunzător poate favoriza infertilitatea și dezvoltarea anumitor formațiuni la nivelul aparatului genital feminin.

 

Banala răceală simptom canceros

Chiar dacă suntem în perioada virzelor și a răcelilor, atunci când imunitatea ta scade dramatic, organismul este expus bacteriilor din jur. Ei bine, dacă și tu te confrunți cu o răceală de mai bine de 2-3 săptămâni și nu observi nici o îmbunătățire, ba mai mult este însoțită și de o tuse persistentă, atunci nu mai aștepta și mergi la medicul specialist.
 
Tusea persistentă poate scoate la iveală o bronșită acută sau prezența leucemiei, în aest caz fiind prezente și senzația de gheară în piept sau durearea din brațe ce radiază către piept.
 
Nici febra nu este de neglijat.  În momentul în care în organismul tău există o infecție, sistemul imunitar luptă să o elimine și adesea apare și febra. În plus, o temperatură mai mare de 37 de grade menținută mai multe zile la rând pot fi din cauza modificărilor celulare la nivelul celulelor roșii sau albe, astfel slăbind cu mult puterea de apărare a organismului.
 
Dacă la tusea persistentă, febră mai adaugi și dureri de oase, tabloul este mai mult decât „ideal” pentru a merge la medicul specialist.

 

Scăderea bruscă în greutate, motiv de panică

Nu trebuie să faci din fiecare masă un ospăț și nici nu trebuie să stai nemâncat cu zilele. Ai nevoie de un echilibru constant pentru a te menține sănătos, însă dacă brusc ai scăpat de foarte multe kilograme, și aici ne referim la cel puțin 6 kilograme pe săptămână fără a ține dietă, merg la medicul specialist.

Lipsa poftei de mâncare și pierderea bruscă în greutate sunt semnele cele mai evidente ale cancerelor de ficat, pancreas, esofag sau chiar stomac ori colon.

Nici interiorul cavității bucale nu este ferit de tumori, astfel că dacă ai obervat modificari la nivelul gingiilor sau afte care nu mai trec, iată iarăși un simptom care trebuie să te pună pe gânduri că ceva nu este în regulă și trebuie să mergi la medicul specialist.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »