Viata sexuala / Contraceptie »

Ce se întâmplă cu gravidele care folosesc telefoane mobile

Autor: A.C. | 19 November, 08:55 | 0 comentarii

Contrar tuturor zvonurilor, femeile care utilizează telefoanele mobile în timpul sarcinii nu cresc astfel riscul de a naște copii cu tulburări de neurodezvoltare în comparație cu gravidele care evita folosirea acestor dispozitive mobile.


”Nu am găsit nicio dovadă a unui efect dăunător asupra neurodezvoltarii copilului de 3 și 5 ani în cazul mamei care utilizează telefonul mobil în timpul sarcinii. Spre surprinderea noastră, cu cât mama folosea mai mult telefonul mobil în timpul sarcinii cu atât capacitățile motorii ale copilului la vârstă de 3 ani erau mai bune.

Însă, o descoperire similară în ceea ce privește utilizarea telefonului mobil de către tati indică spre alți factori ce țîn de stilul de viață și nu către impactul fizic al telefoanelor mobile”, a declarat dr. Jan Alexander de la Institutul Norvegian pentru Sănătate Publică. 

Cercetări anterioare, desfășurate cu preponderență pe animale, au stârnit îngrijorări cu privire la posibilitatea că expunerea la câmpurile electromagnetice de radiofrecvență emise de telefoanele mobile să aibă un efect negativ asupra creierelor aflate în curs de dezvoltare ale celor mici.

Însă rezultatele au fost împărțite, iar multe dintre studii au fost prea reduse sau au avut o durata prea scurtă pentru a se putea evalua impactul pe termen lung al expunerii la telefoane mobile asupra dezvoltării copilului.

”Dacă femeile gravide vor să reducă expunerea la câmpurile de radiofrecvență în timp ce vorbesc la telefon, pot să utilizeze funcția ‘hands-free’ și să evite ținerea telefonului în apropierea abdomenului”, a precizat medicul.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »