Viata sexuala / Sex&dragoste »

Ce schimbări se petrec în corp dacă nu faci sex mult timp

Autor: R.C. | 14 March, 10:21 | 0 comentarii

Abstinența, mai ales în cazul femeilor, poate avea legătură cu o disfuncționalitate genitală. De asemenea, poate fi vorba despre o decizie personală sau, pur și simplu, despre o metodă de a pune punct relației actuale. Indiferent care este motivul, iată ce se poate întâmpla în corp!


Dacă pui o perioadă pe linia de așteptare viața sexuală, ia în calcul schimbările care pot surveni în urma acestei decizii.

Imunitatea devine vulnerabilă

Studiile în domeniu arată că activitatea sexuală regulată contribuie pozitiv la sănătatea sistemului imunitar. Prin urmare, dacă nu mai faci dragoste, nu mai beneficiezi de proprietățile pozitive asupra imunității, iar aceasta devine vulnerabilă în fața bolilor și a infecțiilor.

Scade libidoul

Experții în domeniu sunt împărțiți în două tabere când vine vorba despre acest efect. Unii spun că trebuie să ai o viață sexuală activă ca să menții libidoul ridicat. Aceștia cred că atunci când renunți să mai faci dragoste, apetitul pentru sex scade și nu mai “răspunde” când ai activitate sexuală.

Cealaltă tabără de experți susține că libidoul crește în perioada abstinenței, pentru că intervine “dorul” de a face dragoste. Până la urmă, scăderea și creșterea libidoului depind de fiecare persoană în parte, respectiv de stilul său de viață.

Crește nivelul de stres

Cercetările în domeniu efectuate de experți în sexualitate sugerează că persoanele care fac sex mai rar se confruntă cu o creștere a tensiunii arteriale atunci când înfruntă o situație stresantă. Abstinența la femei poate avea un impact negativ major asupra capacității de a depăși momentele tensionate.

Pot apărea probleme cu inima

De-a lungul timpului, au apărut numeroase dovezi care indică faptul că o viață sexuală activă este în strânsă legătură cu o sănătate mai bună a inimii. În urma activității intime, inima beneficiază de proprietăți hormonale și aerobice. Este lesne de înteles că pe perioada abstinenței, inimii nu-i mai sunt furnizate beneficiile aferente sexului.

Scade riscul de boli, inclusiv cele cu transmitere sexuală

Evident, unul dintre lucrurile pozitive de care poți beneficia în urma unei astfel de decizii este că vei fi mai protejată de boli. Nu doar riscul pentru bolile cu transmitere sexuală scade, ci și cel de a te îmbolnăvi din cauza bacteriilor de tipul E-Coli, care provoacă afecțiuni urinare.

Pot apărea tulburări neuronale

Oamenii de știință cu specializare în domeniu au dovedit că sexul îmbunătățește activitatea neuronilor. Absținenta, pe de altă parte, nu are niciun impact la nivelul creierului. Bine, dacă spui că nu mai faci sex, dar citești mai mult, atunci da, vorbim despre o cu totul altă poveste.

Info:

Mitul care spune că vaginul devine mai elastic în funcție de numărul de parteneri intimi este demontat. Și nici acela care sugerează că vaginul devine mai rigid dacă nu mai faci sex o perioadă nu este dovedit. E ca și cum ai spune că himenul se regenerează dacă nu mai faci dragoste. Cu toate acestea, dacă nu sunt solicitate, țesuturile vaginului își pierd obiceiul de a se relaxa după activitate și rămân într-o ușoară stare de încordare. Nu-ți face griji, odată ce îți reiei viața sexuală, vaginul își recapătă funcția elastică.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »