Actualitate »

Ce schimbări fizice se produc când suntem însărcinate?

27 October, 11:35 | 1 comentariu

În timpul sarcinii corpul viitoarei mămici trece prin diverse schimbări, unele foarte evidente, altele destul de subtile. Aceste schimbări sunt necesare pentru a permite dezvoltarea fătului și pentru a pregăti corpul pentru naștere.


Articolul următor va trata în detaliu schimbările fizice prin care o femeie trece de la primele zile ale sarcinii până la naștere.

Schimbări la nivelul sistemului respirator

Rata respiratorie crește pentru a compensa consumul mărit de oxigen necesar atât mamei cât și fătului. Din acest motiv femeile însărcinate pot simți uneori că “nu mai au aer”.

Schimbări la nivelul sistemului circulator

În timpul sarcinii întregul sistem circulator se reajustează. Volumul de sânge pompat de inimă crește în mod vertiginos, se dezvoltă mai multe vase de sânge și presiunea exercitată de mărirea uterului cauzează o încetinire a sângelui în drumul său de întoarcere către inimă.

Citeste articolul complet pe bebee.ro

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Daniel | 27 October 2015, 13:13
Esti propriul tau sef! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 500 de euro lunar, cu o munca usoara de 3-5 ore pe zi! Domeniul de activitate piese auto! Asiguram din start contract legal! NU este joc piramidal! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul „Vreau detalii!” la adresa de e- mail: [email protected]
Adauga un comentariu »