Familia ta / Discutii intre mamici »

Ce să nu-i oferi copilului la micul dejun

Autor: Daniela Purcaru | 14 August, 09:05 | 0 comentarii

Prima masă a zilei e foarte importantă și pentru cei mici. Le acoperă o parte din substanțele nutritive de care au nevoie zilnic și le conferă energie pentru diverse activități.


Sucuri de fructe

Din cauza faptului că sucurile de fructe sunt dulci, copilul simte nevoia să bea mai mult, ceea ce poate duce la iritare mucoasei gastrice. Ți se poate părea o variantă sănătoasă, dar în timpul preparării, se distrug fibrele care în mod normal ușurau digestia fructelor.

Un alt dezavantaj, prin consumarea fructelor sub formă de suc, copilul ajunge să mănânce o cantitate mai mare decât în mod obișnuit. O variantă mai bună ar fi să-i dai fructele ca atare, bine spălate, eventual fără coajă sau să-i faci un ceai din plante medicinale.

Cereale dulci

Nu doar copiilor le plac cerealele îndulcite. Acestea au o cantitate ridicată de zahăr, circa 360 de calorii la suta de grame, ceea ce vă poate afecta sănătatea danturii și vă poate îngrășa. Alege cerealele integrale, eventuale unele cu fructe uscate, migdale, nuci.

Produse de patiserie

Covrigii, cornurile, produsele de patiserie, pizza, pastele, pâinea din făină albă în exces prăjiturile  nu ar trebui să facă parte din micul dejun al copiilor.

Acestea conțin carbohidrați simpli care cresc riscul de obezitate și de diabet zaharat. În schimb, sunt indicate alimentele care conțin carbohidrați complecși, care ajută la buna funcționare a creierului, alungă stresul, dau energie (pâine din făină integrală, castraveți, fulgi de ovăz, musli, iaurt, cartofi dulci).

Fructe acide

Nici ananasul, portocalele, grepfrutul, kiwi, mandarinele, citricele în general nu sunt indicate copiilor la prima masă a zilei, pe stomacul gol, din cauză că sunt acide.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »