Stil de viata&dieta / Diete »

Ce să mănânci pentru a-ți reduce apetitul exagerat

Autor: Daniela Purcaru | 11 April, 16:00 | 1 comentariu

O poftă de mâncare foarte mare te poate aduce în situația de a te îngrășa peste măsură. Din fericire, există alimente care țin în frâu apetitul culinar.


Anumite fructe

Dintre fructe, merele, portocalele și rodiile sunt cele care îți scad pofta de mâncare exagerată. Mănâncă un măr cu 30 de minute sau o oră înainte de 1-2 mese principale pentru a-ți reduce porțiile de a prânz sau cină. Procesul de digestie al merelor este mai lung, ceea ce te va face să te simţi sătul o perioadă mai lungă de timp. Vei obține și un plus de fibre care asigură o digestie bună.

Perioada în care riști să mănânci alimente care te îngrașă este cea dintre mesele principale. Atunci apare și pofta de a mânca ceva dulce. În locul dulciurilor alege citricele.  Ține la îndemână o portocală! Îţi menține senzaţia de saţietate mai mult timp și te hidratează.

Un alt fruct de luat între mese este rodia. Oamenii de ştiinţă britanici au studiat efectele suplimentelor zilnice cu rodie. Au observat că voluntarii care au luat timp de 3 săptămâni acest supliment au avut un apetit mai scăzut. Explicația cercetătorilor a fost că rodiile conţin polifenoli, substanțe care scad apetitul. Consumate frecvent, rodiile previn îmbolnăvirile datorită antioxidanţilor pe care-i conțin şi care neutralizează efectele radicaliilor liberi mai eficient decât vinul sau ceaiul verde.

Citește și: Slăbește cu ajutorul carbohidraților buni

Nu te feri de alimentele cu amidon!

Alimentele bogate în amidon rezistent sunt leguminoasele, cum ar fi fasolea și lintea, legumele, precum cartofii albi ori dulci și cerealele integrale, orezul brun. Sunt surse valoroase de fibre, vitamine, minerale și antioxidanți. Un cartof copt în coajă și răcit îți aduce peste 2 g de proteine, aproape 4 g de fibre și cantități bogate de vitamina A. Răcirea face ca amidonul digerabil să se transforme prin procesul numit retrogradare în amidon rezistent.

Nu ocoli nici lintea sau mazărea. Îți conferă fibre, proteine, carbohidrați, unele dintre cele mai bune componente ale unei diete sănătoase care-ţi taie pofta de a mânca alimente nesănătoase între mesele principale. Mai mult, îți dau energie pentru exerciţiile fizice care trebuie să facă parte din programul tău de slăbit.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Gya Lee | 17 April 2018, 01:37

Super-oferta: lucru online. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Cereti acum detalii la adresa de email a unuia dintre coordonatorii echipei noastre: [email protected]
Adauga un comentariu »