Familia ta / Copii »

Ce să le oferi copiilor ca gustare

Autor: Cristina Mitrea | 11 March, 10:35 | 0 comentarii

Gustările sunt recomandate pentru toată lumea, adulți, tineri și copii, însă ele sunt cele mai utile pentru copii, deoarece îi ajută să rămână concentrați mai ușor la ore sau când au de făcut teme.


Articole similare:

Deoarece copiii au stomacul mai mic și mănâncă mai puțin decât adulții, pentru ei, gustările sunt de fapt niște mese în sine. Pentru a se menține sănătoși și a crește corespunzător, copiii trebuie să mănânce o dată la 3-4 ore, deci, de-a lungul unei zile, e indicat să ia 3 mese și 2 gustări, dacă sunt mici, iar dacă sunt mai mari, 1 gustare este suficientă.

Medicii spun că e bine să stabilim anumite locuri unde copiii să-și ia gustările (blatul de la bucătărie, o măsuță din living etc), nu să îi lăsăm să mănânce prin toată casa. Pentru ca snack-urile să fie cât mai hrănitoare, e bine ca acestea să conțină proteine și fibre.

Încearcă să nu-ți obișnuiești copilul cu alimente nesănătoase gen chipsuri, covrigei, bomboane, fursecuri sau biscuiți. Gusturile se formează foarte ușor în copilărie, așa că e bine să îi oferi gustări cât mai sănătoase și delicioase, dar fără zahăr adăugat, fără multă sare și neprăjite. Încearcă să le ai mereu în frigider gata pregătite de dimineață sau din seara precedentă. De obicei, când vin de școală, cei mici vor să mănânce rapid ceva, așa că, până va fi gata masa, e bine să fii pregătit cu o gustare ușoară pentru ei.

Ce gustări sunt cele mai potrivite gustări pentru cei mici?

  • Mix de nuci și semințe: alune de pădure, arahide, migdale, fistic, semințe de floarea soarelui coapte sau crude, nu în ulei
  • Felii de pară sau de măr, bucățele de portocală sau de mandarină
  • Iaurt simplu, în care pui nuci, miere sau câteva căpșuni ori afine
  • Fructe uscate: stafide, caise, smochine, curmale, prune
  • Bețe de țelină și de morcovi
  • Felii de piept de curcan, fiert sau pregătit la abur
Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »