Sanatatea ta / Ce te doare »

Ce să faci ca să nu mai răcești

Autor: G.R. | 13 November, 10:50 | 1 comentariu

Când vine vorba de răceală, știi ce te așteaptă: dureri de cap, nas înfundat, dureri în gât, febră, frisoane și o indispoziție cât toate la un loc. Așadar, cel mai bun tratament este prevenția. Iată ce trebuie să faci ca să te ferești de răceală.


Stai la soare

Pesoanele care au un nivel scăzut de vitamina D sunt cu 36% mai predispuse la infecții respiratorii față de cei care au un nivel normal al acestei vitamine. O spune un studio al cercetătorilor de la Harvard.

Expunerea la soare, aproxmativ 10-20 de minute, ne ajută la asimilarea vitaminei D. De asemenea, și suplimentele care conțin aecastă vitamin sunt indicate.

Odihnă suficientă

Știai că persoanele care auparte de un somn de cel puțin opt ore în fiecare noapte sunt mai puțin predispuse răcelilor? Acest lucru se întâmplă pentru că odihna ajută sistemul imunitar, astfel încât acesta să funcționeze la parametric normai și să apere organismul.

La fel de important este să eviți stresul, căci acesta duce și la scăderea imunității, deci la o mai mare expunere către infecțiile respiratorii de sezon.

Spală-te pe mâini

De fiecare dată când pui mâna pe o clanță, folosești un pix de la o instituție publică, folosești transportul în comun sau strangi mâna cuiva te expui la sute de bacterii și germeni care te-ar putea îmbolnăvi.

De aceea, este indicat să te speli pe mâini cu apă și săpun nu doar după ce folosești toaleta sau înainte de masă, ci și după ce te întâlnești cu o astfel de situație. Când nu ai posbilitatea de a te spîăla pe mâini, folosește un gel antibacterian.

Mănâncă usturoi

Datorită proprietăților antimicrobiene, usturoiul ar trebui să nu-ți lipsească din alimentație în această perioadă. Acesta crește rezistența organismului la infecții, mai ales că în urma mai multor cercetări s-a arătat că usturoiul conține peste 20 de substanţe antivirale și antibacteriene.

De asemenea, evită alimentele bogate în grăsimi și consumă cât mai multe fructe și legume bogate în vitamina C.
 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Dorel | 11 November 2014, 05:31
Locuri de munca absolut serioase! Lucrati comod, 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Câştigurile sunt garantate! Daca doriti detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »