Remedii naturiste / Terapii complementare »

Ce putem trata cu ventuze

Autor: Alina Corneanu | 19 September, 10:25 | 6 comentarii

Răcelile, junghiurile și tusea sunt doar câteva dintre problemele pe care bunica le trata cu ajutorul ventuzelor. Datorită beneficiilor dovedite de-a lungul timpului, terapia cu ventuze este utilizată nu numai pentru ameliorarea bolilor, ci și ca aliat al frumuseții. 


Parte din medicina tradițională, cu rădăcini în cultura chineză, tratamentul cu ventuze este aplicat cu succes încă din cele mai vechi timpuri și are efecte benefice imediate. Asemănătoare din punct de vedere al beneficiilor cu acupunctura, ventuzoterapia acționează pe mai multe planuri.

„Aplicate la locul și momentul potrivit, ventuzele ajută la deblocarea sistemul muscular și a celui energetic. Terapia îmbunătățește circulația sangvină, ameliorează rapid răcelile, nevralgiile, dar ajută și la relaxarea sistemului nervos și întărirea imunități“, spune Doina Ficu, tehnician maseur și consultant Feng Shui la Centrul de Sănătate și Viață Armonia, București.

În ce contă procedura

Pe timpuri, ventuzele erau nelipsite din trusa medicului și nu numai atât, ele se găseau aproape în fiecare casă. Cele tradiționale sunt pahare din sticlă (ventuze calde) cu pereții îngroșați, de dimensiuni reduse, semirotunde, însă în prezent sunt mai des folosite cele din cauciuc (ventuze reci).

„După aplicarea ventuzelor, se așteaptă 10-15 minute pentru ca în interiorul lor să se formeze mici echimoze. Se observă că pielea se ridică ușor sub acțiunea presiunii create, își modifică aspectul și umiditatea crește în interiorul ventuzei“, explică tehnicianul maseur.

După scoaterea ventuzelor, se aplică pe piele un gel sau o cremă hidratantă și se masează ușor. Potrivit specialiștilor, urmele lăsate (dispar în 3-4 zile) pe piele pot indica intensitatea afecțiunii pentru care s-au aplicat, în funcție de gradul de înroșire (de la roz până la roșu închis).


Mai poți citi:

 - Masajul la mâini, leac pentru migrene și ulcer

 - Ce este masajul terapeutic

 - Masajul care echilibrează trupul și sufletul


Dureri de spate? Ventuzoterapia te ajută!

O bună modalitate de tratare a durerilor reumatismale, a celor de spate care apar în urma unui efort fizic prea mare, dar și a celor articulare este terapia cu ventuze. Poziționate corect, ventuzele (atât cele din sticlă, cât și cele din cauciuc) ajută la îmbunătățirea circulației sangvine din zona dureroasă, la reducerea inflamației și relaxează mușchii, astfel încât supărătoarele dureri dispar.

„Atunci când se aplică pe corp, ventuzele din sticlă se formează la nivelul pielii un vid sau un semivid. Căldura emanată în interiorul ventuzei are efect benefic și ajută la ameliorarea durerilor“, adaugă tehnicianul Doina Ficu.

Grăbesc eliminarea toxinelor

Pe lângă beneficiile pe care le aduce în cazul bolilor reumatismale, articulare și respiratorii, tratamentul cu ventuze mai este recomandat și pentru a grăbi la eliminarea mai rapidă a toxinelor din organism. Aplicarea ventuzelor acționează direct asupra țesuturilor, ajutând astfel la reducerea depozitelor de grăsime, respectiv la eliminarea toxinelor din organism.

În plus, prin plimbarea ventuzei pe corp (fără ca aerul să iasă din ea), după ce a fost fixată, majoritatea grupelor de mușchi sunt masate, ceea ce ajută la tratarea bolilor musculare. „Pentru masaj se aplică în general două ventuze, una în zona spatelui și una la nivelul umerilor. Rezultate mai bune se obțin dacă se repetă procedura după o pauză de 3-4 zile“, explică tehnicianul maseur.

Cine nu trebuie să încerce terapia

Tratamentul cu ventuze nu este recomandat femeilor însărcinate și persoanelor care suferă de alcoolism, care sunt diagnosticate cu boli ale sângelui (anemie, hemofilie, leucemie, probleme de coagulare). De asemenea, cel mai bine este ca procedura să fie realizată de către un specialist, cu atât mai mult că există unele zone unde nu trebuie aplicate ventuzele.

SFATUL CLICK! SĂNĂTATE: Terapia cu ventuze se poate aplica și copiilor, fiind indicată în răceli.

Știai că…
… ventuzele erau realizate cu ani în urmă din corn de animal, iar mai apoi din bambus, metal, ceramică, sticlă, plastic sau cauciuc?

Doina Ficu, tehnician maseur și consultant Feng Shui la Centrul de Sănătate și Viață Armonia, București

„Este adevărat că terapia mă poate ajuta să scap de celulită?“ Maria Ilie, Ploiești

Tratamentul cu ventuze este o procedură care se adresează atât corpului fizic, cât și celui energetic. De asemenea, ventuzoterapia se numără printre terapiile care ajută la eliminarea celulitei, prin intermediul detoxificării care are loc la nivelul pielii.  Astăzi se folosește intens tipul nou de ventuze din cauciuc, care extrag aerul din interior cu multă ușurință, fixându-se astfel pe suprafața pielii. Aceasta este folosită pentru eliminarea depozitelor de grăsime, având rezultate excelente în tratarea celulitei prin reducerea aspectului de coajă de portocală.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Mihaela | 07 September 2015, 00:39
Interesant e si masajul cu ventuze din silicon. Am gasit pe magazinul http://Ventussa.ro exact ce aveam nevoie.
2 Postat de: Cristian | 10 October 2015, 14:54
Aplicarea ventuzelor din sticla cu foc este dureroasa dar benefica . Caut o doamna care sa cunoasca acest procedeu . Am ventuze . Tel. mob.0744541123.
3 Postat de: Lia | 25 April 2016, 07:29
Eu tin in casa ventuze de sticla, le-am mostenit, si le aplic cu foc (alcool sanitar) dar numai in cazul durerilor musculare cauzate de raceala, adica de junghiuri. Dintr-o singura sedinta... esti alt om :)
4 Postat de: Magda | 13 January 2017, 19:29
Ventuzele din sticla nu se mai folosesc. Regulile de igiena, normele de securitate medicala , au facut ca acestea sa fie inlocuite in UE cu ventuze din plastic actionate cu pistol si chiar cu ventuze din plastic de unica folosinta. Gasiti ventuze de cea mai buna calitate pe http://depozituldeace.net/ventuze-pentru-masaj
5 Postat de: Altruist | 13 September 2017, 23:12
Teapa pentru luat banii de la oamenii neinformati
https://rationalwiki.org/wiki/Cupping#Non-woo_use
Mai ales la aceasta teapa, nimeni nu poate sa comenteze pe unele situri unde se lauda aceasta teapa.
Pagina comentarii: 
Adauga un comentariu »