Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Ce poți trata cu valeriană

Autor: Daniela Purcaru | 11 November, 15:00 | 3 comentarii

Insomnia nu este singura problemă de sănătate pe care o poți alunga cu ajutorul leacurile cu valeriană. Datorită faptului că nu au efecte secundare pot fi folosite fără teamă și pentru alungarea altor neplăceri, atâta timp cât nu se face abuz.


Orice afecțiune care are nevozitatea sau stresul printre factorii declanșatori poate fi prevenită și tratată cu ajutorul remediilor cu valeriană, îndeosebi a infuziei din rădăcină de valeriană. De pildă, cardiacilor și celor care suferă de boli de inimă apărute pe fond nervos, ca urmare a epuizării, a nervozității, anxietății li se recomandă tratamente naturiste cu valeriană. De asemenea, femeile ajunse la vârsta  menopauzei pot lua valeriană pentru a combate efectele schimbărilor hormonale ivite în această etapă a vieții.

De ce este utilă valeriana în caz de insomnie

Acidul izovalerianic este substanța din compoziția valerianei căreia i se datorează eficacitatea în combatarea insomniei. Aceasta are efect sedative asupra sistemului nervos central. Nu trebuie folosită pe termen lung, nu mai mult de 3-4 săptămâni la rând, pentru că poate să aibă chiar efectul contrar, dând agitație, palpitații. În timpul curei, se bea o cană de infuzie de valeriană pe zi, pe parcursul unei ore înainte de culcare. Nu se pune mai mult de o linguriță de plantă uscată la 250 ml de apă clocotită.

Anxietatea și stresul

Uleiul volatil şi acidul izovalerianic pe care le conține valeriana calmează și alungă nervozitatea, agitația, anxitatea. Este nevoie de 3 capsule cu extract de valeriană pe zi pentru ca toate acestea să dispară. Se mai pot folosi zilnic în același scop o cană de ceai de valeriană, făcut dintr-o linguriță de plantă și 250 ml de apă, sau 30 de picături de tinctură de valeriană luate cu puțină apă.

Contraindicații

Remediile cu valeriană trebuie evitate de:

- cei care suferă de boli de ficat

- persoanele care iau somnifere,

- femeile gravide și de cele care alăptează.

Crampele stomacale

Cu infuzie sau cu tinctură de valeriană se pot alunga și crampele de stomac, durerile digestive, cum sunt acelea cauzate de sindrom de colon iritabil. Pentru ceai, se pune la infuzat o linguriță de plantă la 150 ml de apă clocotită. Cei care prefer să ia tinctură de valeriană, au nevoie de 20 de picături de 3-4 ori pe zi.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Alina | 13 November 2016, 14:06
Acum castiguri pentru toti! Oferta exceptionala de lucru la domiciliu, cu castiguri asigurate prin contract de comision! Va asteptam urgent in aceasta activitate foarte usoara, confortabila si profitabila pentru oricine! Cereti acum mai multe detalii la adresa de email: [email protected]
2 Postat de: Ene Ion | 13 November 2016, 20:43

Cea mai mare provocare!
Lucrezi comod la calculator!Nu ai nicio obligatie!
Tu iti alegi viitorul!Vei avea sigur succes!Ai alaturi o echipa puternica!
DETALII PE EMAIL:[email protected]
3 Postat de: Zlobdiumb | 22 December 2017, 16:11
If you’re interested in winning millions, then I’m here to help!
At Casino you can play over 450 world-class games and I’m giving you an exclusive Welcome Bonus to get you stuck into winning.
Use it today to increase your chances of hitting our jackpots.
All you have to do is sign up today and watch the rewards come rolling in.
skyliteboom.com
Prepare to hit the big time
Hacer giros para ganar millones
Holen Sie sich spinnen, um Millionen zu gewinnen
http://i63.tinypic.com/ofdmds.jpg
Adauga un comentariu »