Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Ce poți trata cu frunze de morcov

Autor: Ramona Liță | 20 November, 16:00 | 1 comentariu

Despre calitățile nutritive ale morcovilor s-au scris foarte multe, dar știi că frunzele acestor legume pot fi utilizate ca remedii naturiste?


Numit  „ginsengul săracului”, morcovul conține substanţe nutritive necesare pentru menținerea sănătățoo. Reține că frunzele de morcov au de 6 ori mai multă vitamina C decât rădăcina.

Culoarea verde a frunzelor este dată de conținutul de clorofilă, pe lângă aceasta având și un bun conținut de vitaminel K și A, dar și minerale precum calciu și potasiu.

Ce rol are clorofila

În primul rând, clorofila previne apariția tumorilor în organism și dezvoltarea celor deja existente. Conține o doză bună de magneziu, necesară sănătății sistemului cardiac, dar și a masei musculare și osoase. Magneziul contribuie și la un tranzit intestinal corespunzător.

Practic, orice aliment pe care alegi să îl consumi și conține clorofilă, acesta va ajuta la curățarea sângelui, a colonului și va contribui la sănătatea ta.

Află cât de sănătos este sucul de morcov crud AICI

Are proprietăți antiseptice

Frunzele de morcov se bucură de adevărate proprietăți antiseptice, astfel că poți să îți prepari un suc acasă din ele și să îl folosești ca și apă de gură.

Chiar dacă gustul acestor frunze este puțin amărui, poți să le adaugi în diferite smoothie-uri, preparate precum ciorbe, omletă sau poți să îți prepari un ceai.

Ceaiul din frunze de morcov te va ajuta să îți cureți organismul, asigurând în același timp sănătatea rinichilor și tratând orice fel de problemă existentă la nivelul aparatului urinar.

Cum se prepară ceaiul

Spală bine o mână de frunze de morcov și apoi rupe-le în bucăți cât mai mici. Adaugă peste ele un litru de apă fierbinte și lasă acoperit pentru maxim 7-10 minute.

Strecoară apoi infuzia obținută, și când s-a răcit ceaiul poți să îl consumi.

În cazul în care știi că ești alergic la rădăcinoase sau doar la pătrunjel este bine să eviți consumul de ceai din frunze de morcov.

Dacă ai probleme cu celulita, poți să faci un amestec din frunze de morcov și cozi de cireșe, astfel vei obține un remediu puternic eficient în diverse afecțiuni printre care gută, reumatism sau digestie deficitară.

Chiar și atunci când bei acest ceai nu uita că trebuie să consumi și apă și să faci mișcare. Pentru o viață sănătoasă evită excesele de orice fel.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Lupsa | 22 November 2017, 13:46
Oferta originala lucru complet acasa acum: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email:[email protected]
Adauga un comentariu »