Stil de viata&dieta / Nutritie »

Ce poți face cu zeama rămasă de la murături

Autor: Cristina Mitrea | 01 November, 10:40 | 0 comentarii

În momentul în care termină un borcan cu murături, multă lume aruncă zeama rămasă. Plină de vitamine și minerale precum vitamina C, K, potasiu, calciu și magneziu, zeama de la murături are anumite beneficii pentru sănătate. De asemenea, are și alte întrebuințări în bucătărie și în grădină.


Dacă faci sport, după ce termini antrenamentele poți să bei câteva înghițituri de zeamă de murături. Acționează ca potențator de energie, menține echilibrul electrolitic în corp și te scapă de crampe. De asemenea, lichidul reduce deshidratarea, înlocuind rezervele de sodiu și potasiu pierdute prin transpirație.

Alimentele fermentate îmbunătățesc echilibrul bacteriilor din intestine, ceea ce duce la o digestie mai eficientă. Zeama de murături, care este o băutură fermentată, elimină toxinele din intestine și ajută procesul de digestie. În plus, stimulează metabolismul, deci dacă încerci să piezi câteva kilograme, ți-ar putea fi de folos. Dacă nu poți să o bei ca atare, pune 2 linguri de zeamă de murături într-un smoothie, peste o salată de crudități sau peste o porție de cartofi fierți.

Recomandare: Nu exagera cu consumul acestei băuturi, deoarece conține multă sare, care afectează rinichii și crește tensiunea arterială.

Zeama de murături poate fi utilă și în grădină. Cantitatea mare de sare pe care o conține este suficientă pentru a o transforma într-un pesticid natural, care te va scăpa de buruieni. De asemenea, dacă aleea de la casă spre poartă ți se umple cu gheață după o ninsoare abundentă, o poți curăța turnând peste ea zeamă de murături.

Dacă ai anumite ustensile din cupru care și-au pierdut strălucirea, și-o pot recăpăta cu ajutorul acestui lichid. Pune zeamă de murături într-un vas și lasă ustensilele scufundate în ea un sfert de oră, apoi curăță-le bine cu o perie și spală-le cu apă.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »