Familia ta / Discutii intre mamici »

Ce plante sunt toxice pentru copii?

Autor: Daniela Purcaru | 24 February, 15:10 | 1 comentariu

Cu cât arată mai bine, cu atât sunt mai periculoase, mai ales dacă îi îmbie pe copiii mici să guste frunzele sau florile lor. Fie că ești părinte, fie că primești în vizită rude cu copii, ai grijă să nu le lași la îndemână aceste plante otrăvitoare!


Frunzele de dieffenbachia, leandru, ciumăfaie

Prezentă în multe case, dieffenbachia irită ochii dacă seva lor intră în contact cu pielea. Atât leandrul, cât și ciumăfaia sau trompeta diavolului sunt toxice pentru copii. Ingerate în cantitate mică pot duce la îmbolnăviri serioase, iar dacă sunt înghițite mai multe frunze, este posibil să fie latale. Dacă în cazul unui adult, o frunză de leandru dă mâncărimi sau diaree, unui copil îi poate provoca hipotensiune și chiar moartea.

Florile de trompeta îngerului

Este o plantă spectaculoasă, dar florile ei, care atârnă ca niște pâlnii, sunt toxice pentru copii. Substanţele care o fac periculoasă, alcaloizii toxici, provoacă intoxicaţii severe. Simptomele care apar adesea sunt convulsiile, agitaţia şi somnolenţa.

Frunzele de mușcată

Atingerea frunzelor de mușcată poate duce la unii copii cu pielea sensibilă la manifestări alergice: iritații ale pielii, urticarie. Dacă mănâncă frunze de mușcată atunci când nu e supravegheat, ar putea avea tulburări digestive.

Florile și frunzele de azalee

O floare ornamentală încântătoare datorită petalelor intens colorate, azalea este periculoasă pentru copii. Frunzele și florile acesteia conțin substanţe toxice care dau vărsături, diaree la circa 6 ore de la înghițirea lor. Dacă nu primeşte ajutor de urgență, probleme digestive, renale și hepatice se agravează.

Plantele cu seva lăptoasă

Aloe vera, crăciunița, cala, yucca, plante decorative prin frunze, cu seva lăptoasă sunt periculoase pentru cei mici. Substanţa numită saponină, aflată pe dosul frunzelor de aloe, declanșează stări de vomă, diaree. Cala conține oxalate de calciu care afectează stomacul și poate și fatală. Crăciunița este și ea otrăvitoare din cauza sevei. Când intră în contact cu pielea și mucoasele provoacă alergie, arsuri digestive.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Lupsa | 01 March 2017, 13:44
Oferta sigura pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie sa aveti experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerinte: cunostinte minime de utilizare a calculatorului (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi, in timpul liber. Oferim seriozitate si un mediu excelent de lucru. Pentru a aplica și dvs la aceasta oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii:[email protected]
Adauga un comentariu »