Stil de viata&dieta / Nutritie »

Ce pachețel le punem copiilor la școală

Autor: A.C. | 03 October, 10:10 | 0 comentarii

Din grabă și din dorința de a-i convinge pe cei mici să mănânce, părinții aleg să cumpere snack-uri sau diverse dulciuri în locul unor gustări sănătoase.


Când fac acest lucru, ar trebui să fie foarte atenți la etichetele produselor, pentru ca acestea să nu conțină coloranți, conservanți, sulfiți, amelioratori sau amplificatori de gust.

E indicat să cumpere alimente bogate în fibre și proteine care să le susțină creșterea. Și zahărul pe care-l conține produsul ales pentru un copil este importantă, existand o diferență de indice glicemic foarte mare între un îndulcitor rafinat și fructoza naturală din fructe.

Ce gustări sunt bune pentru cei mici?

Un pachet sănătos și sățios pentru școală ar trebui să conțină pe lângă un sandviș, o gustare care să-l oprească pe cel mic să consume alimente care-i dăunează.

Îi poți da biscuiți organici dulce sau sărați, cu semințe sau din ovăz integral, un rulou din fructe plin de vitamine sau figurine raw cu forme interesante, fructe uscate, deshidratate, fără zahăr adăugat sau sulfiți.

Doctorul Șerban Damian, medic nutriționist, explică de ce este atât de necesar pachețelul atât pentru adulți, cât și pentru copii.

”Recomand ca atât pachețelul adulților cât și cel al copilului să nu lipsească. Practic este gustarea dintre mese. O masă importantă pentru că așa ne asigurăm energie în mod constant. Copiii au nevoie mai ales pentru a se putea concentra la școală, dar un alt rol este cea de a preveni senzația de foame acută care apare la mesele principale și care te poate face să depășești porția recomandată”.  

Ce pachețel sănătos să îi dai la școală

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »