Remedii naturiste / Puterea plantelor »

Ce nu știai că poți trata cu ceaiul din petale de trandafir

Autor: Maria Stoica | 22 December, 10:20 | 3 comentarii

Ceaiul din petale de trandafiri are în compoziția lui numeroase vitamine, printre care A, B, C, E și K, dar și acid malic, acid citric, pectină, fier și alte substanțe active care au efect antidepresiv, diuretic, calmant, de combatere a oboselii și creștere a energiei.


Cu aceste substanțe în compoziție nici nu e de mirare că ceaiul din petale de trandafir are numeroase beneficii și este foarte des folosit în medicina naturistă.

Iată care sunt benficiile ceaiului din petale de trandafir

Această licoare este renumită pentru faptul că îmbunătățeste circulația sângelui, crește pofta de mâncare, este un puternic antioxidant, afrodisiac, dar și un bun purificator al ochilor și tenului.

În plus, ceaiul din petale de trandfir are un efect foarte bun în ameliorarea durerilor cauzate de menstruație, ajută în calmarea stărilor emoționale neplăcute și a durerilor din zona abdominală.

Pe de altă parte, această licoare are capacitatea de a contribui la eliminarea reziduurilor toxice din vezica urinară și rinichi, reducând astfel semnificativ riscul dezvoltării infecțiilor la nivelul tractului urinar. De asemenea, ajuta la eliminarea blocajelor cauzate de pietre la rinichi și împiedică retenția lichidelor.

Ceaiul din petale de trandafiri are efect bun și asupra pielii, elimină petele de la nivelul acesteia și îmbunătățește circulația sângelui, îndepărtează semnele de oboseală, elimină efectul de ten gras, oferă un aspect tonic, mai atrăgător, de piele albă, sănătoasa, elastică și fină.

Ceaiul din petale de trandafir este bun în depresii, indomnii ori astm

De asemenea, ceaiul din petale de trandafir calmează sistemul nervos central și ajută la atenuarea unor boli psihice cum ar fi depresia, tulburările de anxietate și tulburările obsesiv-compulsive. Poate ajuta, de asemenea, pacienții care suferă de sindromul de oboseală cronică ori insomnie.

Ceaiul din petale de trandafiri relaxează nervii de la stomac, protejează tractul gastro-intestinal, are efect benefic asupra ficatului, splinei și stomacului, ajută în vindecarea degerăturilor și rănilor.

În plus, ceaiul din petale de trandafir ajută și la detoxifierea organismului. De asemenea, el poate fi utilizat și în cazuri de răceala și gripă, dar el este recomandat să fie consumat și de către persoanele care au astm, deoarece ameliorează simptomele acestor afectiuni. Această licoare ajută și la curățarea căilor respiratorii de la nivelul nazal, până la nivel bronșic, dar poate să combată și infecțiile toracale.

În ceea ce privește reacțiile adverse, ceaiul din petale de trandafiri este considerat a fi sigur, mai puțin atunci când vorbim de cineva care are alergie la planta din care acesta este făcut.

Iată cum se prepară ceaiul de trandafir: într-o cană, peste o mână de petale de trandafir se adaugă 250 ml apă fierbinte. Se lasă acoperit 5-7 minute. Se consumă o cană pe zi, cu 30 minute înaintea micului-dejun.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Lidia | 22 December 2015, 14:50
Cei pe care ii vezi indiferenti si acri de parca ar fi fost intarcati cu zeama de lamaie poti fi sigur ca s-au lasat inghititi de rutina si se misca asemenea unor roboti. Asta scrie celebrul Colin Turner in cartea " Nascut pentru succes ". Cautam urgent colaboratori part-time care vor sa castige bani in timpul liber, intr-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteti mesajul PROIECT la adresa de email : [email protected]
2 Postat de: Simona | 23 December 2015, 00:51
Fluxul abundenţei curge întotdeauna către minţile cele mai deschise, care se aşteaptă să primească. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Pentru toti oamenii isteti si ambitiosi, exista acum un curs online GRATUIT care te invata repede si simplu cum sa castigi bani pe internet! Cursul este format din lectii online si iti explica pas cu pas, cu multe detalii, cum sa castigi bani pe internet. Cand vrei cu seriozitate acest curs, cere informatii la adresa de email: [email protected]
3 Postat de: Adrian Razvan | 23 December 2015, 11:49
Oportunitate foarte serioasa de castig acasa! Simplu, comod, convenabil, adica exact ceea ce cauti. Acum este timpul sa uiti alte oferte neserioase si sa incepi sa castigi imediat bani! Nu recrutezi oameni, ci doar desfasori o activitate interesanta si de viitor. Cere mai multe detalii la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »