Stil de viata&dieta / Nutritie »

Ce nu ai voie să faci niciodată pe stomacul gol

Autor: Simona Stănoi | 21 January, 09:20 | 0 comentarii

Tot ceea ce mănânci îți influențează starea de sănătate, dar la fel de important este și ceea ce faci înainte de masă. Există câteva lucruri pe care ar trebui să le eviți cu desăvârșire!


Să iei medicamente antiiflamatoare

Nu este recomandat să iei niciodată pe stomacul gol medicamente antiinflamatoare precum paracetamolul, aspirina. Motivul? Acestea își pierd eficacitatea și, în plus, pot cauza probleme grave de sănătate precum hemoragiile gastro-intestinale.

Să consumi alcool

Rata absorbției alcoolului se dublează dacă este băut pe stomacul gol. Totodată, îți poate afecta în mod negativ ficatul, inima și rinichii. Dacă te afli într-un cadru formal, în care împrejurarea nu îți permite să refuzi băutura oferită, servește o gustare înainte.

Să faci exerciții fizice intense

Dacă ți-ai propus să scapi rapid de câteva kilograme, exercițiile fizice intense înainte de a lua micul dejun nu sunt o idee tocmai bună. Într-adevăr, este posibil să observi că acul cântarului arată mai puțin, însă acest lucru se întâmplă pentru că, în realitate, vei pierde din masa musculară. Dacă vrei să slăbești sănătos și pe termen lung, o musculatură dezvoltată te va ajuta să arzi mai multe calorii. Poți înlocui antrenamentul intens cu activități cardio, care să îți pună sângele în mișcare. Dacă ai probleme digestive, ar fi mai bine să iei o mică gustare, pentru a preveni formarea acidului gastric, nerecomandată pe stomacul gol.

Să mesteci gumă

Acidul gastric care este produs în timp ce mesteci gumă îți poate distruge mucoasa, dacă ai stomacul gol, sporind riscul apariției gastritei. De asemenea, s-a demonstrat științific că persoanele care mestecă frecvent gumă de mestecat au tendința să consume mâncare nesănătoasă, de tip fast-food. Evită gumele de mestecat care conțin aspartam sau ciclamat de sodiu și nu le mesteca mai mult de 10 minute, chiar dacă ai mâncat înainte.

Să mergi la cumpărături

Senzația de foame te va determina să cumperi mai multe alimente decât ai avea nevoie în realitate, în special nesănătoase. Din acest motiv, este recomandat să îți faci o listă în avans cu tot ceea ce ai nevoie. În acest fel, vei evita să cumperi produse inutile și, totodată, vei economisi și bani.
 
 

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »