Sanatatea ta / Tratamente »

Ce mâncăm dacă avem cancer. Alimentația necesară pentru bolnavi

Autor: A.C. | 10 December, 08:45 | 0 comentarii

O dietă echilibraă din care elimini alimentele procesate și le înlocuiești cu fructe te va proteja de afecțiuni grave. 


Cancerul este o boală care are nevoie de o alimentație specială. Mitul cum că renunțăm la carne este deja demontat. Medicii susțin că bolnavii au nevoie de proteină animală pentru a duce boala pe picioare cât mai mult timp și pentru a se ajunge la rezultate pozitive.

”Recomandările de nutriție pentru bolnavii de cancer sunt foarte importante. Ele sunt cuprinse într-o ramură a nutriției care se cheamă onco-nutriție și este foarte important ca aceste recomandări să fie în concordanță cu istoricul medical, alte boli care există, dar și cu tipul de tratament oncologic efectuat.

Toți pacienții au nevoie ca alimentația lor să fie compusă din fructe și legume proaspete, au nevoie și de proteine de origine animală, dar și vegetală, asta înseamnă că nu eliminăm total carnea din alimentație. Celula canceroasă are un ciclu de funcționare total atipic spre deosebire de celulele normale. Nu trebuie renunțat la carne, dar nu vorbim despre carnea roșie. Bolnavii pot consuma pește, carne de pui, carne de curcan”, spune medicul Adriana Nae la Antena 3. 

Ananasul încetinește evoluția cancerului

Prezența în compoziția ananasului a unei enzime care se numește bromelină face din acest fruct unul cu efect anticancer. Bromelina afectează structura tumorilor, stopând sau încetinind evoluția cancerului, și influențează pozitiv dezvoltarea normală a celulelor sănătoase.

Merele opresc extinderea celulelor canceroase

Un măr pe zi ține doctorul departe din mai multe motive. Unul dintre ele este acela că au în compoziție procianidină, o substanță care distruge celulele canceroase. Un alt motiv este prezența în coaja de măr a unor compuși numiți triterpenoide care stopează creșterea celulelor canceroase, îndeosebi a acelora depistate la ficat, sâni sau colon.

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Adauga un comentariu »