Actualitate »

Ce impact pot avea dulciuri asupra comportamentului tău

Autor: Alina Corneanu | 21 November, 16:25 | 1 comentariu

Toată lumea știe că dulciurile consumate în cantitate mare pot duce la creșterea în greutate. Potrivit celui mai recent studiu în domeniu, ele mai pot modifica și starea de spirit, crescând riscul de apariție a stresului, a depresiei și a anxietății.


Efectul este mai puternic în cazul adolescenților care au o dietă bogată în fructoză, îndulcitor care se găsește în mare parte din dulciurile din comerț.

În cadrul cercetării, realizate de oamenii de știință de la Universitatea Emroy din Atlanta, SUA, mai mulți cobai tineri au urmat o dietă bogată în fructoză, în timp ce alții o alimentație normală.

După 10 săptămâni de studiu, specialiștii au supus ambele grupuri de cobai situațiilor stresante. Astfe, cercetătorii au observat că primul grup de coabi, celcare a avut o dietă bogată în fructoză, s-a descurcat mai rău față de ceilalți. Ei au avut un comportament depresiv și anxios.

Oamenii de știință au descoperit un element genetic la nivelul creierului care joacă rolul-cheie în reglementarea răspunsului față de stres, iar el poate fi influențat de alimentația pe care o avem.

,,Am descoperit că există modalități prin care alimentele pe care le consumăm zilnic pot să ne afecteze sănătatea creierului și chiar să conducă la modificarea de comportament, cu atât mai mult în cazul adolescenților”, a precizat Constance Harrell, medic la Universitatea Emory din SUA.       

Loading...
Comenteaza Tipareste Trimite pe: Yahoo! Messenger
Comentarii »
1 Postat de: Mariana | 21 November 2014, 18:09
Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]
Adauga un comentariu »